I 2 år fortsatte Frederikssund Kommune samarbejdet om udviklingen af Vinge Centrum med Bendix Consult, selv om parterne kun kontrakt gældende til udgangen af 2015. Herefter skulle opgaven have været i udbud.

Ifølge SN.dk erkender kommunaldirektør i Frederikssund Kommune, Ole Jacobsen, at kommunen brød loven, da man ikke sendte rådgivningen vedrørende udviklingen af Vinge Centrum i udbud, men fortsatte samarbejdet med Bendix Consult i yderligere 2 år, selvom parterne kun havde papir på hinanden til udgangen af 2015.

- Vi skulle have sendt opgaven i udbud, da kontrakten udløb i 2015. Det gjorde vi ikke, og set ud fra et juridisk synspunkt er det ulovligt, siger Ole Jacobsen til avisen.

NB! RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

Ifølge DR modtog Bendix Consult fra 2013 og frem til december 2017 i alt 8,4 millioner kr. for sin rådgivning omkring Vinge Centrum. Bendix Consult ved Per Bendix har flere kuldsejlede projekter på CV'et. I Køge stod han blandt andet for at hive investorer ind til at realisere ambitionerne om det 650 millioner kr. dyre Køge Park stadion, som i 2015 blev droppet på grund af økonomisk usikkerhed, og et udviklingsprojekt til milliarder i Nuuk endte med at blive nedskaleret.

Frederikssund Byråd annullerede en aftale om etablering af Vinge Centrum med AP Ejendomme og MT Højgaard kort før jul 2017, og i februar 2018 meldte man ud, at man har påbegyndt en proces, som skal føre til en ny strategi for Vinge Centrum. Når den vedtages kan første udbud af byggeretter i byens centrum gennemføres.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter