Frederiksberg Centret blev den 26. april 2018 tildelt prisen som Danmarks mest veldrevne ejendom 2018. Centret med 90 butikker på det centrale Frederiksberg gennemgik i 2012-2015 en større ombygning og udvidelse og har efterfølgende høstet en række nationale, nordiske og internationale priser.

Frederiksberg Centret er ejet af Danske Shoppingcentre og Lægernes Pensionskasse. Shoppingcentret administreres af DEAS, der også varetager den daglige drift og vedligehold af centrets 50.000 kvm. Centret blev den 26. april 2018 kåret som Danmarks mest veldrevne ejendom 2018.

- Vi er meget stolte  og ser prisen som en anerkendelse af vores konstante fokus på at optimere driften og kvaliteten af vores bygninger, siger Árni Laksáfoss, teknisk chef i Danica Pension på vegne af Danske Shoppingcentre og Lægernes Pensionskasse.

Ved at inddrage ny teknologi i driften af ejendommen, reducerer Frederiksberg Centret dens miljøpåvirkning. Med Siemens som totalentreprenør er der gennemført en grundig energirenovering af centret for at finde potentielle optimeringer og besparelser. Renoveringen har bl.a. resulteret i en energibesparelse på cirka 25 procent af centrets samlede energiforbrug, samtidig med, at der er etableret et bedre indeklima til glæde for de 8 millioner kunder, der årligt besøger centret.

 NB! Restaurationsmarkedets udvikling. Konferencen afholdes d. 23. januar 2019. 

- Vores seneste energirenoveringsprojekt i Frederiksberg Centret beviser, at ejendomme kan øge deres værdi, drives mere effektivt og reducere deres miljøaftryk ved at opgradere bygningens teknologi. Og resultatet har stor værdi for alle parter, både ejer, lejere og besøgende, siger Hans Andersen, afdelingschef med ansvar for energi og indeklima i DEAS’ afdeling for byggeteknisk rådgivning.

DEAS står i samarbejde med Teknologisk Institut også bag centrets nye indeklimastrategi samt har sørget for udbud og opfølgning på projektet, så det efterlever ambitionerne.

Udover de miljømæssige gevinster medfører energirenoveringen af Frederiksberg Centret også økonomiske fordele. Centret er kommet i mål med en besparelse i fællesudgifterne til drift på cirka 1 million kr. årligt. Derudover kan centret se frem til yderligere færre udgifter til vedligehold af specielt ventilationsinstallationerne.

Energirenoveringen blev gennemført med Siemens som totalentreprenør og DEAS som bygherrerådgiver, alt imens centret var i drift.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS