Det er ikke mere end 1,5 år siden, at Frederiksberg Centret kunne slå dørene op til 25 nye butikker efter en 3 år lang renovering og tilbygning af centret. Nu er endnu en renovering på tegnebrættet.

Indtil nu har energirenovering med ESCO konceptet været forbeholdt kommunale og statslige projekter. Men nu træder Danica Pension ind på scenen med en energioptimering af Nordens bedste shoppingcenter, Frederiksberg Centret.

Frederiksberg Centret og dets ejer Danica Ejendomme har indgået en aftale med Siemens om at energirenovere ventilationsanlæg, CTS, pumper og rulletrapper. Samlet set vil renoveringen medføre en besparelse på 1,2 millioner kr. årligt i de løbende udgifter til energi ligesom Co2-udledningen fra centret vil reduceres med 200 tons om året.

NB! Den nye planlov og butikker. Seminaret afholdes d. 5. april 2017.

Energirenovering foregår efter ESCO modellen, hvor Siemens garanterer besparelserne. Selve renoveringen bliver finansieret af de årlige besparelse, så projektet er udgiftsneutralt for centeret.

- Som ejer af storcentre er det vores bundne opgave at optimere driften og kvaliteten af vores bygninger. Energiforbrug er et væsentligt element at have fokus på, og med den kommende energirenovering opnår vi både en besparelse på driften, en forbedring af bygningskvaliteten og en forøgelse af bygningsværdien. Jeg kan faktisk ikke se en eneste god grund til, at man ikke skulle energirenovere sine bygninger og vi vil nu se på mulighederne i vores andre 15 danske storcentre, siger Árni Laksáfoss, der er teknisk chef hos Danica Ejendomme.

I Siemens glæder man sig over, at ESCO-konceptet nu er ved at brede sig til den private sektor.

NB! Udvikling af butikscentre for 3,9 milliarder. Konferencen afholdes d. 27. september 2016.

- Omkring 40 procent af energien i Danmark bruges i bygninger. Vi har en af verdens grønneste energipolitikker og er nået langt med reduktion af CO2 og ikke mindst produktion af grøn energi. Men hvis vi skal træde den grønne omstilling helt igennem, er det nødvendigt, at vi får gennemgået bygningsmassen – også den private – så den ikke bruger unødvendig energi. For det er i alles interesse: Der spares penge på driften, bygningerne bliver bedre, renoveringen er udgiftsneutral med ESCO-konceptet - og klimaet forbedres. Jeg vil gerne kvittere for, at Danica Pension nu går forrest og viser vejen for den private sektor. Det er den vej, vi skal gå, siger Lars Nielsen, der er ESCO-direktør i Siemens.

Frederiksberg Centret, der ligger på det centrale Frederiksberg i København, har i alt 65.500 kvm og huser 90 butikker Den daglige administration og udvikling af Danicas portefølje af shoppingcentre  varetages af ejendomsforvaltningsselskabet DEAS. Frederiksberg Centret er kåret til Nordens bedste shoppingcenter af International Council of Shopping Centers.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS