I slutningen af december 2018 begynder byggeriet af 41 nye boliger til unge studerende og unge flygtninge. Konceptet hedder VenligboligPlus, og det skal skabe flere billige boliger og endnu bedre integration på Frederiksberg.

De nye boliger forventes at stå færdige i slutningen af 2019. Derefter kommer unge studerende og unge flygtninge til at bo side om side i de små boliger på Roskildevej på Frederiksberg, og de kommer til at indgå i nære fællesskaber med blandt andet fælles køkken alrum og tagterrasse.

Borgmester Jørgen Glenthøj er glad for, at byggeriet snart går i gang, og projektet bliver til virkelighed:

- Vi har forberedt projektet længe, og nu er det tæt på at blive en realitet, der spiller ind i flere vigtige dagsordener. Dels bidrager det til flere lejligheder, som er til at betale, for den stigende mængde unge studerende, der kommer til Frederiksberg. Dels vil lejlighederne bidrage til integrationen af de unge flygtninge – en proces der allerede går godt, men som vi hele tiden skal udvikle, siger han.

Projektet er et samarbejde mellem Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB), Venligboligfonden og Frederiksberg Kommune.  Det er et helt nyt koncept, der i 2017 vandt en Danish Design Award pris for det nytænkende koncept for integration af flygtninge.

NB! Frederiksberg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 25. april 2019.

Formand for Frederiksberg Kommunes Bolig- og Ejendomsudvalg Nikolaj Bøgh lægger vægt på det gode samarbejde, der nu skaber resultater.

- Det kan være udfordrende at gå forrest og udvikle helt nye koncepter.  I dette tilfælde har vi haft et forbilledligt samarbejde mellem FFB, Venligboligfonden og Frederiksberg Kommune, og det har skabt en hel ny boligtype, der understøtter gode relationer og integration. Det bliver utroligt spændende at følge til næste år, når boligerne bliver færdige, siger han.

Nikolaj Bøgh lægger stor vægt på samarbejdet med naboer og lokalmiljø.

- Jeg er glad for, at repræsentanter for naboejendommene på Roskildevej, herunder Veteranhjemmet, har meldt sig til en følgegruppe, som senere kan udvikle sig til en naboskabsgruppe. Den kan bidrage til, at byggeriet gennemføres i dialog med naboerne, og at de nye naboer falder godt til i kvarteret, siger han.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS