Et højhus med 25 etager fordelt på 78 meter skrumper til 16 etager fordelt på 55 meter som følge af indsigelser. Til gengæld ophæves et veto fra Forsvaret.

Regionshospitalet i Herning flytter til det nybyggede hospital i Gødstrup i 2021. Det frigiver et stort areal umiddelbart nord for Herning bymidte til nye formål, og i december 2018 solgte Herning Kommune 60 procent af sygehusgrunden til KPC for 114 millioner kr.

Nu er en byggeretsgivende lokalplan for det 67.000 kvm store areal undervejs. Den skal give mulighed for 58.500 kvm boliger og erhverv. Som en del af projektet var der planer om at opføre et højhus på 9.050 kvm fordelt på 25 etager og 78 meter.

Viborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 24. marts 2021.

På grund af modstanden mod et højhus på 25 etager har bygherren dog tilkendegivet ønske om at gå tilbage til rammelokalplanens oprindelige mulighed for et højhus på maksimalt 55 meter, fremgår det af dagsordenen til et kommende møde i Byplanudvalget den 19. oktober 2020.

"Det anbefales derfor, at kommuneplanen kommer til at give mulighed for at bygge et højhus på maksimalt 16 etager og 55 meter på sygehusgrunden", lyder det i dagsordenen.

Højhuset i ifølge dagsordenen placeret lokalplanforslaget inden for "line of sight" af Flyvevåbenets radarer i Karup, men bygherre har fået udarbejdet en rapport, der kortlægger projekets påvirkning af radaren. På baggrund af rapporten har Forsvaret ophævet vetoet med krav om at, højhuset maksimalt må være 55 meter højt, samt at det skal have den placering og geometri som rapporten er udarbejdet efter. Det vil ikke på et senere tidspunkt være muligt at dispensere til bestemmelserne om højde og placering af højhuset.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS