Odenses friluftsbad opført i 1930erne og betegnes i en ingeniørrapport som "bygningsmæssigt udtjent". Nu er der forslag om at erstatte det med et projekt til 450 millioner kr.

Ifølge Fyens.dk lancerede partiet Venstre i februar 2022 idéen om at erstatte friluftsbadet i Odense med et nyt stort badeland. I dag, den 18. februar 2023, skal by- og kulturudvalget så tage stilling til at forslag med navnet "Oasen". 

Projektet vil i alt koste 450 millioner kr. fremgår det af et "groft overslag med mange forbehold" fra Jesper Thyge Brøgger Arkitektur og Archiwoo Arkitektur.

Forslaget omfatter blandt andet en 5.000 kvm stor svømmehal til 125 millioner kr., et parkeringshus med 400 pladser til 50 millioner kr., en 700 kvm stor sundhedsbygning til 14 millioner kr. og en beachvolleyhal til 20 millioner kr. Dertil kommer et 4.000 kvm stort friluftsbad til 70 millioner kr. Driftsmæssigt er der indtænkt solceller, jord- og søvarme i projektet.

Odenses kommende investeringer. Konferencen afholdes den 19. april 2023.

- Hvis vi skal gøre det rigtigt, så skal vi også gøre det så stort, at det tiltrækker ikke kun fynboer, men også folk fra andre landsdele, siger han og kalder ideen for et "realiserbart projekt, som kan blive noget af det vildeste i Danmark, hvis ikke i Europa", siger medlem af by- og kulturudvalget for Venstre, Araz Khan, til Fyens.dk.

Hvis Odense Kommune er villige til at gå helhjertet ind i projektet og prioritere det finansielt med 25-50 procent vil der i løbet af 3-5 år vil kunne findes 80-120 millioner kr. i fondsmidler foruden partnerskaber og OPP på eksempelvis parkeringshuset, energiformerne og svømmehallen, lyder det i en vurdering fra Fundraiseren.dk, fremgår det af et notat fra kommunen.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS