Colliers International har formidlet salget af den historiske ejendom "Sct. Paulsgaarden" for den erhvervsdrivende fond Det Københavnske og Nørrebros Asylselskab. Køber er en privat investor, der vil omdanne ejendommen til boliger.

Det Københavnske og Nørrebros Asylselskab har solgt Sct. Paulsgaarden til en en privat investor, der vil omdanne ejendommen til boliger. Colliers har formidlet salget.

- Ultimo 2017 blev vi enige med Asylselskabet om, at vi skulle sælge ejendommen for fonden. Det var en spændende opgave, for der er tale om en rigtig liebhaverejendom med en fantastisk beliggenhed i den ældste del af København – tæt ved Nyboder, Amalienborg, Kgs. Nytorv og Kongens Have, siger Kim Ritzau erhvervsmægler, Colliers København.

Asylselskabet ejer en række ejendomme, men ønskede i denne omgang kun at sælge den ene.

- Huset stod overfor en større renovering samtidig med, at vi mistede en stor lejer. Dette tilsammen gjorde ejendommen mindre lønsom for os. Så for at varetage fondens interesser bedst, valgte vi at sælge, også for at frigøre midler til renovering af nogle af fondens andre ejendomme, siger Karsten Fledelius fra Asylselskabets bestyrelse.

- Vi er meget tilfredse med den rådgivning, vi fik fra Colliers. For os var det ikke ligegyldigt, hvem vi solgte til. Køber er seriøs og har fremlagt nogle planer for ejendommen, der vil være en gevinst for kvarteret, så jeg er overbevist om, at det her er den bedste køber, vi kunne ønske os, siger Karsten Fledelius.

NB! Juridisk due dilligence - Risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 30. maj 2018.

Den 867 kvm store ejendoms hovedhus er opført i 1791 og bevaringsværdig i klasse 3. Den rummer 4 etager, samt kælder og tagetage. Dertil kommer en mellembygning samt et baghus, der er opført i 1917 og bevaringsværdig i klasse 6.

- Colliers har kombineret et stort markedskendskab med en uhyre energisk indsats for at finde den rigtige løsning. Vi bad om en køber, der kunne løfte et vigtigt stykke københavnerhistorie, og det fik vi. Og så var prisen den rigtige, siger Troels Jensen, formand for Asylselskabet.

Købet blev initieret af Crescendo som en private placement handel.

- Vi havde igennem længere tid været på jagt efter netop sådan en ejendom til en investor, så det var glædeligt, at Colliers kunne præsentere os for denne mulighed, og vi er meget tilfredse med handelen, udtaler Bo Helligsøe, CEO Crescendo.

Boligmanglen er høj i København, der i sin seneste prognose forventer en samlet vækst på 123.304 personer, svarende et forventet folketal i 2032 på 725.808. Ifølge Colliers har det har medført en øget investorinteresse for udviklingsejendomme med potentiale til boliger. I disse år finder der således en del konverteringer sted, men det er slet ikke ejendomme nok til at imødekomme efterspørgslen, hvilket også kan tilskrives, at erhvervsejendomme som investeringsobjekt er i høj kurs. Således satte transaktionsvolumen rekord i 2017, den nåede ifølge den seneste analyse fra Colliers International 95 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS