Budgettet er på i alt 66 millioner kr., og der mangler nu 17 millioner kr., inden finansieringen er på plads. En arkitektkonkurrence er på trapperne.

A.P. Møller Fonden bevilger 20 millioner kr. til Varde Teater og Musikhus, hvilket betyder, at projektgruppen nu for alvor kan begynde på forberedelserne. En del af bevillingen fra A.P. Møller Fonden skal bruges til at udskrive en arkitektkonkurrence på projektet.

- En stor tak til A.P. Møller Fonden for den flotte bevilling. Deres opbakning siger noget om potentialet og ambitionsniveauet for det nye teater og musikhus, som bliver et kulturelt centrum for hele Varde Kommune. Nu glæder vi os til at gøre projektet til virkelighed i tæt samarbejde med Smedeværkstedet, 7-kanten og MusicalTalentSkolen, udtaler Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune.

ESBJERG: De store projekter. Konferencen afholdes den 13. januar 2022.

Varde Teater og Musikhus kommer til at ligge i Kulturspinderiet midt i Varde. Den nye facilitet får plads i gamle industribygninger, der omdannes.

Det er teaterforeningen 7-kanten, der sammen med spillestedet Smedeværkstedet står bag det kommende Varde Teater og Musikhus.

Det nye teater- og musikhus består på skitseniveau af 3.000 kvadratmeter og rummer to sale med plads til henholdsvis 160 og 400 mennesker, foyerområde, systue, øvelokaler, publikumsfaciliteter m.m.

Budgettet er på i alt 66 millioner kr. Udover de 20 millioner kr. fra A.P Møller Fonden har Varde Kommune bevilget 15 millioner kr., Lokale- og Anlægsfonden 13 millioner kr., mens egenfinansieringen udgør 1 million kr.. Der mangler således 17 millioner kr., før projektet er fuldt finansieret.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder