Freja og Ejendomsselskabet Norden udviklede oprindeligt projektet i samarbejde med Over Byen Arkitekter og Kirstine Jensen Landskabsarkitekter. Men politikerne har nu nedstemt projektet på Nuuks Plads, og dermed skal der startes forfra.

Ifølge TV2 Lorry har et flertal i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg nedstemt det 75 meter høje boligbyggeri, som Gefion Group i samarbejde med Ejendomsselskabet Norden ville opføre på Nuuks Plads på Nørrebro.

- Det var for højt et boligtårn, og det ville påvirke både vind og skyggeforhold og give et dårligt byrum. Men den massive negative tilkendegivelse fra borgerne har også påvirket os meget, siger Københavns teknik- og miljøborgmester, Enhedslistens, Ninna Hedeager Olsen til TV 2 Lorry.

NB! Højhusbyggeri - krav, løsninger og projekter. Kurset afholdes d. 2. maj 2019.

Planen var at opføre et bolig- og erhvervsbyggeri i form af et højhus på 21 etager ved den kommende Metrostation. Samlet omfattede projektet 8.000 kvm boliger, 4.500 kvm erhverv samt parkeringskælder.

Ud over højhuset var det planen at opføre en ny boligbebyggelse i form af en 3 etager høj længebygning med en dagligvarebutik i stueetagen, mens 2. og 3. etage skulle indrettes til 50 almene ungdomsboliger. På taget af længebygningen var planen at etablere en taghave med opholdsmulighed for beboerne. I højhusets 4. til 21. etage skulle der etableres familieboliger, og en tagterrasse skulle afslutte højhuset. Arkivbygningen ved Rantzausgade skulle bevares og åbnes langs facaderne på begge sider med publikumsorienteret serviceerhverv i stueetagen og serviceerhverv på 1. og 2. sal.

Kun Socialdemokratiet og Liberal Alliance stemte for projektet. Venstre er ikke repræsenteret i Teknik- og Miljøudvalget og havde derfor ingen stemme i sagen. Et nyt projekt skal nu starte forfra med en planproces, en startredegørelse, et lokalplanforslag og høringer.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030