Alle former for ejendomme kan blive begæret på tvang, men når auktionerne afholdes, oplever flere danske retskredse, at der kommer flest  interesserede købere, når hammeren falder over et sommerhus. I 2015 blev der tinglyst 120 handler af fritidshuse på tvangsauktion.

At købe på tvangsauktion er ofte forbundet med endnu flere uvisheder, og måske er det en af grundene til, at der i flere af landets retskredse møder flest interesserede købere op, når det er et sommerhus, der skal bortauktioneres. Det viser en rundspørge, som Boliga har foretaget blandt 3 af landets retskredse.

- Vi har generelt ikke særlig mange private købere, men man skal huske på, at husene ofte ikke er de mest fantastiske. Hvis de var udbudt til salg almindeligt, ville der sandsynligvis også være mange professionelle købere. Men når det er sommerhuse, der er begæret på tvang, kommer der ofte en hel del flere interesserede end til andre auktioner, siger Henrik Barfoed.

NB! Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse. Seminaret afholdes d. 8. juni 2017.

Han er fogedretsdommer i Koldings Retskreds og dermed en af dem, der står for afholdelsen af tvangsauktioner i den midtjyske kreds.

- Vi har eksempelvis haft nogle sommerhuse i Lalandia ved Billund til salg, hvor der er kommet rigtig mange interesserede private købere, siger han.

Alle kan møde op til og byde på en tvangsauktion i Danmark, der afholdes i retskredsenes fogedret. Men det er kun dem, der afgiver bud, der bliver registreret som værende til stede ved auktionerne, som foregår i retskredsens fogedret. Der findes derfor ikke officielle tal for, hvor mange der møder op til de forskellige tvangsauktioner. Men også fra Hjørrings og Holbæks retskredse melder fogedretterne om en høj interesse for fritidshusene.

NB! Omdannelse af erhverv til bolig. Konferencen afholdes d. 13. december 2016.

I Retten i Holbæk er det i særdeleshed til tvangsauktioner af områdets velbeliggende sommerhuse og ved ejendomme, hvor buddet på førsteauktionen har været meget lavt, at tilstrømningen er stor. Det oplyser rettens administrationskontor til Boliga.

I Danmarks nordligste retskreds, Hjørring, dukker der også det højeste antal interesserede købere op, når det er et sommerhus, der kan bydes på. Og årsagen til det kan ifølge Retten i Hjørrings administrationskontor findes i, at køberkredsen er bredere, fordi fritidshusene også er interessante for folk, som ikke er bosat i Hjørring-området.

Her kan du se sommerhuse, der netop nu er begæret på tvang.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS