Siden Jensen Gruppen påbegyndte byggemodningen af det 71.000 kvm store område i september 2020, har man solgt 4 af de 9 byggefelter i Thors Have. De gamle kaserner er nu blevet til veje, og frem mod 2026 vil der blive bygget omkring 400 nye boliger

I september 2020 lød startskuddet til byudviklingsprojektet Thors Have ved Rismarksvej i Odense. Det gamle kaserneområde er opdelt i 9 byggefelter på den 71.000 kvm store grund, hvoraf 43.000 kvm skal være bebyggelse.

Det er Jensen Gruppen, der står bag udviklingsselskabet Thors Have, der i samarbejde med Odense Kommune har lagt strategien for udstykning og omdannelse af 9 byggefelter.

Jensen Gruppen har allerede indgået aftaler med Fyns Almene Boligselskab (FAB) og Tetris, der bygger henholdsvis 100 og 68 boliger på 3 af byggefelterne, og begge tager det første spadestik efter sommerferien.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 15. september 2021.

- Vi er rigtig glade for at kunne byde FAB og Tetris velkommen til Thors Have. Det er et ambitiøst byudviklingsprojekt, og vi oplever hele tiden stor interesse for det her område, som udvikler sig konstant. Vi ser meget frem til at følge deres projekter, siger Karsten Hjarsø, administrerende direktør i Jensen Gruppen.

Nedrivningen af de gamle kaserner og miljøarbejdet er nu færdigt. Nedrivningsselskabet J. Jensen har stået for denne entreprise, og mere end 90 procent af materialerne fra de gamle kasernebygninger, der er revet ned, er blevet genbrugt - blandt andet til udearealerne i området. En stor del af materialerne fra bygningerne har været beton, som nedknuses på stedet og anvendes som bund i de nye veje i området.

- Det her er et virkelig godt eksempel på genbrug af byggematerialer, fordi betonen fra kasernerne genbruges og bliver til veje i kvarteret. Det understøtter kommunens grønne ambitioner for området, og det reducerer byggeriets CO2-aftryk. Vi er glade for, at vi med vores mange års erfaring med boligbyggeri kan være med til at gøre de visionære tanker bag dette projekt til virkelighed, siger Per Lynghøj, partner i Atlas, som står for udviklingen af Thors Have for Jensen Gruppen.

Fakta om Thors Have


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.