De borgerlige partiers opgør med SR-regeringens ”billig-bolig”-lov, som skulle give kommunerne mulighed for at kræve 25 procent almene boliger, møder nu modstand fra en uventet kant.

Dansk Folkeparti og De Konservative har meldt deres støtte til regeringen i dens opgør med kommunernes mulighed for at kræve op til 25 procent almene boliger i nye boligområder, som den tidligere SR-regering fik ind i planloven - den såkaldte "billig-bolig"-lov. Loven blev efterfølgende kritiseret af grundejere og ejendomsudviklingsselskaber.

De borgerlige partiers opgør har mødt hård modstand fra oppositionen, overborgmester Frank Jensen i Københavns Kommune og den almene sektor. Nu melder Hans-Bo Hyldig, direktør i ejendomsudviklingsselskabet FB Gruppen, sig også blandt kritikerne.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 3. december 2015.

- I min optik er planloven kommunernes eneste redskab til at sikre blandede boligformer i byerne, siger Hans-Bo Hyldig.

- Vi har en moralsk pligt til at bygge harmoniske byer med bred beboersammensætning gennem blandede boligformer, fortsætter han.

FB Gruppen har i forskellige sammenhænge bygget private lejelejligheder og ejerlejligheder i sammenhæng med byggeri af almene boliger. FB Gruppen har blandt andet samarbejdet med den almene bygge- og boligadministration Domea.dk.

- Der er brug for billige kvalitetsboliger i de store byer, som ikke ligger klumpet sammen i socialt belastede områder, men er fordelt i byen, så mennesker med forskellig baggrund bor sammen, siger Thomas Holluf Nielsen, administrerende direktør i Domea.dk.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger (Jylland). Seminaret afholdes d. 29. september 2015.

- Når det er sagt, er nybyggede almene boliger attraktive både arkitektonisk og økonomisk, og langt fra den gamle fordom om socialt boligbyggeri, som nogle borgerlige lokalpolitikerer fremturer med. Jeg synes det er ærgerligt, når den ene million danskere som bor alment, nedgøres som sociale problemer, siger Thomas Holluf Nielsen.

Thomas Holluf Nielsen opfordrer politikerne til at droppe fordommene om mennesker, der bor alment og i stedet lytte til de gode erfaringer med at blande forskellige typer boliger.
 
Partnerskabet mellem private ejendomsudviklere og alment boligbyggeri giver, ifølge Thomas Holluf Nielsen, erfaringsmæssigt den bedste udvikling af byområderne, men forudsætter at kommunerne har redskaberne til at prioritere byggeriet af almene ungdoms-, familie- og seniorboliger. Det redskab vil helt forsvinde, hvis regeringens forslag gennemføres, og så har kommunerne ringere mulighed for selv at planlægge den lokale byudvikling.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning