Slots- og Kulturstyrelsen har indgået aftale med Krydsrum Arkitekter, der skal stå for den kommende restaurering af Fasangården i Frederiksberg Have. Den omfattende restaurering går i gang i 2018.

Den gamle fasangård i Frederiksberg Have skal restaureres fra kælder til kvist, og nu har Slots- og Kulturstyrelsen fundet det arkitektfirma, der får til opgave at få Fasangården til at stråle igen.

Valget er faldet på Krydsrum Arkitekter, der gennem de senere år har markeret sig med en række gode eksempler på renoverings- og restaureringsopgaver, hvor de blandt andet har stået for at restaurere sidebygninger til Københavns Hovedbanegård, ”Slottet” i De Gamles By i København og Sege Park i Malmø, Sverige.

- Vi har valgt Krydsrum Arkitekter som totalrådgiver på restaureringen af Fasangården på baggrund af både pris, kvalitet og tegnestuens generelle kompetencer. Krydsrum har tidligere markeret sig med fine eksempler på renoverings- og restaureringsopgaver, hvor bygningskultur og bæredygtighed bliver gjort levende, forståelig og relevant for brugerne. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at Krydsrum Arkitekter har forståelse for, at restaureringen skal ske med den største respekt for den smukke gamle fasangård, siger projektchef i Slots- og Kulturstyrelsen Bjarne Bach.

Krydsrum Arkitekter arbejder på projektet sammen med ingeniører fra Ekolab og AB Clausen og restaureringsarkitekt Søren Vadstrup, som alle brænder for bæredygtig udvikling af vores fælles kulturarv.

- Vi er både glade og stolte over, at Slots- og Kulturstyrelsen vurderede vores tilbud som det bedste. Vi glæder os meget til at gå i gang med den spændende opgave, som utvivlsomt vil skabe helt nye kvaliteter og muligheder i Frederiksberg Have fremover, siger partner i Krydsrum Arkitekter Niels Jakubiak Andersen.

Frem til restaureringen kan gå i gang, huserer den økologisk baserede virksomhed Aarstiderne i Fasangårdens bygninger og have. Aarstiderne har omdannet de gamle stuer til et rustikt spisehus, hvor der som udgangspunkt er fællesspisning torsdag til fredag i stuerne, og når vejret tillader det udenfor i haven.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder