Fredensborg Boligselskab og Frederiksborg Boligselskab har besluttet at indgå et fællesskab omkring driftsledelsen. Det betyder i praksis, at de to boligorganisationer fremover vil dele én driftschef og dermed spare henholdsvis 530.000 og 600.000 kr. årligt på løn, tilkøb af driftschef og administrationsbidrag.

Med en sammenlægning af driftsledelsen vil Fredensborg Boligselskab og Frederiksborg Boligselskab både effektivisere driften og spare 1,1 millioner kr.

- Som et relativt lille boligselskab var vi jo godt klar over, vi havde en dyr løsning med egen ejendomsleder. Fælles driftsledelse giver os en stor besparelse, siger Anette Fogh, formand for Frederiksborg Boligselskab.

Formandskabet for de 2 boligorganisationer mødtes tilbage i november 2016 for at drøfte mulighederne for fælles ledelse. Alligevel var det først i midten af marts 2017, det blev endeligt vedtaget.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

- Det er en stor beslutning, og mange forhold skal afklares. Først skulle de blive enige om modellen ‒ Frederiksborg havde ejendomsleder og Fredensborg havde driftschef. Og så skulle man finde den rigtige person til at varetage opgaven, forklarer kundechef i KAB, Annette Birkov.

Løsningen blev en fælles driftschef. Det bliver den nuværende ejendomsleder i Frederiksborg Boligselskab, Børge Frisbæk, der fra 1. maj 2017 fortsætter som fælles driftschef, og han skal primært servicere organisationsbestyrelserne og deltage i afdelingsmøderne. Han aflastes ved, at samarbejdet med afdelingsbestyrelserne fremadrettet varetages af servicelederne i de 2 boligorganisationer.

Driftschef Søren Martinussen fra Fredensborg Boligselskab fortsætter i KAB med Glostrup Ejendomsselskab som kunde, og det er han meget tilfreds med.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.