Praksis Arkitekter har udarbejdet en masterplan for det tidligere Faaborg Sygehus. Planen giver mulighed for at opføre 10.400 kvm boliger i alt. Udviklingen af det nye boligkvarter er skudt i gang.

Freja er i gang med at udvikle Fåborg Sygehus til nyt boligkvarter med forskellige boligformer og grønne områder. Det nye boligkvarter vil rumme både rækkehuse i 1 og 2 plan samt lejligheder med altaner. I den gamle hovedbygning fra 1895 vil FAB bygge almene boliger.

- Vi vil skabe et helt unikt boligområde på den tidligere sygehusgrund, hvor vi bygger videre på de historiske rammer og lukker naturen ind. De nye bygninger vil blive placeret, så de skaber en dynamisk relation til omgivelserne og giver plads til varierede have- og gårdrum mellem husene. Vi ønsker at skabe et mangfoldigt kvarter med både lejligheder og rækkehuse, private og almene boliger. Det skal være et sted for folk i alle aldre, der gerne vil komme hinanden ved, siger administrerende direktør i Freja ejendomme Karen Mosbech.

NB! Højhusbyggeri. Afholdes d. 29. maj 2018.

Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker at tiltrække 2.000 nye borgere til kommunen inden 2030. Det stiller krav om nye og attraktive bosætningsmuligheder. Omdannelsen af Faaborg Sygehus er i den henseende en mulighed for at indfri ambitionerne om at tiltrække nye borgere, da ejendommen vil få en række særlige kvaliteter. Således arbejder Freja ejendomme aktivt for at få et eller flere bofællesskaber ind i det nye boligområde.

Variation i boligtyper
De nye boliger vil være mellem 60–130 kvm og fordele sig over den gamle sygehusgrund. Praksis Arkitekter har udarbejdet en masterplan, der giver mulighed for at opføre 10.400 kvm boliger i alt.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Afholdes d. 30. maj 2018.

- I projektet har vi lagt vægt på at få liv mellem husene og skabe aktiviteter og fællesskab mellem beboerne. Vi vil skabe udendørsaktiviteter til alle aldre for eksempel træningsfaciliteter, petanquebane, opholdsområder, grillfaciliteter, sports og legepladser. Samtidig vil der være plads til at dyrke økologiske nyttehaver og opføre drivhuse, som alle beboere kan nyde godt af, siger Karen Mosbech.

De gamle træer bevares i en park med egen sø, mens grønne stier forbinder området med resten af byen. Meningen er at åbne området op, så alle fra Fåborg får deres gang i kvarteret. I den nye bebyggelse får hovedbygningen fra 1895 tegnet af arkitekt Frits Jørgensen en prominent placering. Tilbygningerne til hovedhuset bliver nemlig revet ned, så den historiske bygning genvinder fordums storhed. Indenfor i hovedhuset på 4.000 kvm vil FAB indrette almene familieboliger.

NB! Udstykning og ejendomsdannelse. Afholdes d. 31. maj 2018.

- Vi mener, at Faaborg er en by med gode udviklingsmuligheder og et område, hvor der vil være en stor efterspørgsel efter almene boliger, formand for FABs bestyrelse Erling Nielsen.

- Efter min mening er det en fremtidssikring af området at opføre almene boliger, som både vil være til stor gavn for de kommende beboere og ikke mindst for Faaborg by. Vi tror på, at boligerne vil være attraktive for både nuværende borgere i Faaborg-Midtfyn kommune og på sigt vil tiltrække tilflyttere fra andre kommuner, tilføjer han.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er der stor glæde over de nye planer for sygehusgrunden, som kommunen forventer vil skabe et nyt rekreativt område for hele byen og tiltrække nye borgere.

NB! Vejle investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. juni 2018.

- Omdannelsen af det gamle sygehus i Faaborg er med til at gøde den spirende optimisme, jeg fornemmer i byen, og jeg håber, at vi får skabt et boligområde med liv og fællesskab til gavn for hele Faaborg. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det kan blive et meget attraktivt sted at bo og leve. Det gamle sygehus har nemlig en af Faaborgs smukkeste beliggenheder med udsigt både til bakkerne og udover vores smukke, gamle købstad og det sydfynske øhav. Alligevel har sygehuset og de flotte bygninger stået tomt i nogle år. Derfor glæder vi os rigtig meget til, når der kommer liv i bygningerne på bakken igen, siger borgmester Hans Stavnsager.

Faaborgs nye boligområde henvender sig til folk i alle aldre og særdeles til bofællesskaber. Boligområdets karakter er nemlig helt ideelt til bofællesskaber – både seniorbofællesskaber og bofællesskaber som samler alle aldersgrupper.

Salg af byggeretter
Freja ejendomme udbyder storparceller, hvor der er mulighed for at bygge et større antal tæt-lav eller etageboliger.

NB! Fremtidens byggematerialer. Konferencen afholdes d. 5. februar 2019.

Nedrivning af flere ikke brugbare bygninger på sygehusgrunden åbner mulighed for at opføre nye boliger i en variation af 1 og 2 plans rækkehuse samt lejligheder med altaner. Freja ejendomme er i samarbejde med kommunen ved at udarbejde en ny byggeretsgivende lokalplan for området, som kan realisere Praksis Arkitekter udarbejdet masterplan. Her vil med mulighed for at bygge op til 6.400 kvm boliger, placeret foran den smukke hovedbygning.

Lokalplanen forventes at komme i hørring over sommer 2018.

Har du lyst til at høre mere om køb af byggeretter, er du velkommen til at kontakte Mark Rendbæk fra Rendbæk Consulting telefon +45 2062 8260 mail mark@rendbaek.com.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032