I Esbjerg er Venstre, Socialdemokratiet, SF og Det Konservative Folkeparti blevet enige om en budgetaftale. Kommunen har fundet besparelser for 680 millioner kr., men det er alligevel blevet plads til et løft i anlægsbudgettet.

Venstre, Socialdemokratiet, SF og Det Konservative Folkeparti har indgået forlig om Esbjerg Kommunes budget. Dermed er 26 ud af byrådets 31 medlemmer enige om de økonomiske og indholdsmæssige rammer, der gælder for kommunen fra 2016 til 2019.

Esbjerg Kommunes økonomiske situation har i mange år været præget af for store udgifter i forhold til indtægterne. Dette har byrådet tidligere måttet kompensere for ved at bruge af kommunens kassebeholdning, der nu har nået et niveau, hvor det ikke længere er holdbart. Derfor har byrådet haft en vanskelig opgave med at bringe kommunens budget i balance ved enten at øge indtægterne eller reducere udgifterne.

NB! Byudvikling for 13 milliarder i Sønderborg. Konferencen afholdes d. 1. december 2015.

Budgetforhandlingerne har hørt til de mest krævende i de seneste år, og målet var at finde besparelser eller øgede indtægter for 800 millioner kr. frem mod 2019. Partierne er enige om besparelser svarende til en værdi af 680 millioner kr. frem mod 2019. De 4 partier har også sagt ja til muligheden for at hæve indkomstskatteprocenten med 0,2 procent, hvilket giver et ekstra skatteprovenu på 136 millioner kr. i perioden 2016-2019.

Budgetaftalen indeholder et løft af kommunens anlægsniveau. Kommunen øger samlet sine investeringer med 450 millioer kr. frem mod 2019, og pengene går blandt andet til nye daginstitutioner, plejecentre, familie- og ungdomsboliger, vedligeholdelse af veje og kommunale ejendomme og investeringer i byudvikling og infrastruktur.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked