Ny lokalplan skal give mulighed for at udvide Erhvervspark Vandel, så det er muligt at etablere et nationalt værnemiddelslager og eventuelt også et nordisk lager med håndsprit.

Teknik- og Miljøudvalget i Vejle har besluttet at sende et lokalplanforslag for et område, der ligger øst for den eksisterende Erhvervspark Vandel, i offentlig høring i 8 uger.

Lokalplanen udarbejdes for at udvide den eksisterende erhvervspark med 1,28 millioner kvm. Den eksisterende erhvervspark er udnyttet med eksisterende virksomheder og solceller, og der er derfor behov for et nyt udlæg til udvidelse af erhvervsparken.

Aktuelt er der akut behov for plads til at opbevare værnemidler i form af håndsprit. Lageret er bestilt af Den Nationale Operative Stab (NOST) via Region Hovedstaden.

Billund de store projekter. Konferencen afholdes den 3. marts 2021.

Området ligger i forlængelse af Erhvervspark Vandel i sydøstlig retning. Der graves råstof i området, og 1. etape forventes færdiggravet i foråret 2021.

Lokalplanområdet er en del af den tidligere flyveplads Vandel, og der ligger flere bygninger, som har været tilknyttet den gamle flyveplads.

Erhvervspark Vandel er et særligt erhvervsområde, hvor det er muligt at placere virksomheder med ekstraordinære beliggenhedskrav, såsom fyrværkerilagre og håndsprit. Området må anvendes til oplags- og lagervirksomhed for eksempel værnemidler, pandemilager samt produktions- og kontorfaciliteter i tilknytning til de pågældende oplag.

Hele lokalplanområdet overføres med lokalplanen fra landzone til byzone. Bebyggelsen må være op til 20 meter høj i området tættest på den eksisterende erhvervspark og op til 12 meter høj i delområderne tættest på Rygbjergvej. Bebyggelse, dog ikke containere, skal holdes i mørke afdæmpede farver for at sikre mindst mulig visuel påvirkning på afstand og for naboer.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland