Netto har ansøgt Hillerød Kommune om en lokalplan, så der kan opføres en dagligvarebutik på 1.200 kvm samt en fastfoodforretning og en tankstation på Torsholmallé 1 ud til Istedrødvejen. Projektet kan dog ikke gennemføres inden for den nuværende planlov eller Fingerplanen.

Netto vil bygge en dagligvarebutik på 1200 kvm, en fastfoodforretning og en tankstation på Torsholmallé 1, der ligger ud til Istedrødvejen, men da området er landzone, og projektet kan ikke gennemføres inden for den nuværende planlov eller Fingerplanen, skal eErhvervsminister Brian Mikkelsen nu tage stilling til sagen. De skriver Sjællandske.

NB! Hillerød - byudvikling 2017-2027. Konferencen afholdes d. 10. maj 2017.

Byggeplanen er ikke i overensstemmelse med centerstrukturen i den gældende kommuneplan, og der er trafikmæssige udfordringer. Forvaltningen vurderer derfor, at det hverken planmæssigt eller trafikmæssigt er muligt at bygge en Netto på Torsholmallé.

Politikerne i Økonomudvalget har dog besluttet at høre ministeren, om det er muligt at dispensere. Det skete på et udvalgsmøde onsdag den 18. januar 2016.

NB! Den nye planlov og butikker. Seminaret afholdes d. 5. april 2017.

- Vi besluttede at sende et brev til Erhvervsministeren for at høre, om det kan lade sig gøre at bygge en Netto der, hvor de ønsker, og om vi kan dispensere inden for de regler, der er. Vi oplever, at det er en god succes i Gørløse og Nødebo, at der er lokal dagligvareforsyning, og vi hører positive røster omkring det, siger borgmester Dorte Meldgaard til Sjællandske.

Byrådet i Hillerød skal onsdag den 25. januar 2016 tage stilling til, at der skal rettes henvendelse til erhvervsministeren. Hvis ministeren giver dispensation, skal kommunen i dialog med Vejdirektoratet om de trafikale forhold.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ny udbudslov KURSUS