Erhvervsakademi sælger 4.300 kvm undervisnings- og kontorejendom for 34 millioner kr. i offentligt udbud.

En undervisnings- og kontorejendom i Viby ved Aarhus er netop solgt for 34 millioner kr. Ejendommen er købt af Aarhus Kommune og benyttes i dag til flere af Erhvervsakademi Aarhus' studieretninger, der forbliver i ejendommen frem til august 2024. Herefter samles studieretningerne på Campus Sønderhøj, hvor der bygges en ny, skræddersyet laboratoriebygning. EDC Erhverv Poul Erik Bech har bistået med udbuddet af den velholdte ejendom.

Ejendommen på Hasselager Allé har et etageareal på 4.291 kvm og et grundareal på 12.221 kvm. Store dele af ejendommens arealer er indrettet til laboratorieundervisning, hvilket ifølge Niels Erik Holmstrøm, økonomi- og ressourcechef, er en af de primære årsager til, at Erhvervsakademiet valgte at sælge.

- Bygningen og de studieretninger, der køres herfra, er de sidste, som vi ikke har samlet på vores Campus ved Sønderhøj. På Hasselager Allé 8, så vi ind i et større renoveringsprojekt i omegnen af 30 millioner kr. At vi vælger at sælge ejendommen, er også et spørgsmål om risikostyring. Det ville ikke være forsvarligt at gennemføre et så investeringstungt renoveringsprojekt, når ejendommen ligger afsides fra Campus, og det på sigt vil være svært at hive investeringen hjem igen, da blandt andet laboratorierne er specielt indrettet til os, fortæller Niels Erik Holmstrøm.

Jylland: Sådan bliver moms og ny skat for ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 22. september 2022.

- Vi fortsætter med at bo i ejendommen frem til august 2024, hvor vi så flytter vores aktiver over til Campus Sønderhøj og får samlet vores studieretninger og faciliteter ét sted. Her vil der i mellemtiden blive bygget en splinterny, skræddersyet laboratoriebygning, som vi har tegnet en 10-årig lejekontrakt på, siger han.

Ejendommen ligger i et erhvervsområde i Viby nær Skanderborgvej. Salget af ejendommen foregik først ved offentligt udbud uden det ønskede resultat. Herefter blev ejendommen udbudt til salg på normal vis.

- Det er en velholdt ejendom med mange anvendelsesmuligheder. Foruden den nuværende anvendelse som undervisningsejendom vil det ud fra ejendommens udformning og synlighed være oplagt at udnytte dennes domicilpræg. Den vil utvivlsomt kunne anvendes som domicil for større virksomheder, hvor de forskellige funktioner kan sidde adskilt i fløje og på etager. De mange fordelingsgange og mange lette vægge, muliggør en effektiv og fleksibel indretning, der uden tvivl vil være attraktivt for virksomheder, som skulle være interesserede i at bosætte sig i området, siger Rasmus Kjærulff Ingemansen, erhvervsrådgiver i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS