A. Enggaard vil bygge et 22 etager højt boligtårn i Silkeborg. Projektet er tegnet af Årstiderne Arkitekter i samarbejde med Rambøll.

Årstiderne Arkitekter har i samarbejde med ingeniørerne fra Rambøll sat stregerne til det 22 etager høje boligtårn, som A. Enggaard vil bygge på hjørnet af Christian 8.s Vej og Fredensgade som en del af en større plan for en ombygning af det tidligere Torvecenter. Projektet omfatter også en modernisering af etageboligerne mod Christian 8.s vej samt 4-7 etagers nybyggeri langs Fredensgade.

Byggeriet kommer til at indeholde 200 lejligheder samt erhverv og detailhandel fordelt på i alt 41.000 kvm, hvoraf 26.000 kvm nybyggeri, renovering og ombygning, mens 15.000 kvm vil være parkeringskælder.

NB! Silkeborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 13. juni 2019.

Selve Torvecentret bliver i det nye projekt omdannet til i alt 4.950 kvm ungdomsboliger og 3.400 kvm liberale erhverv fordelt på 4 etager. De eksisterende boliger langs Christian 8.s Vej moderniseres og facaderenoveres med en ny penthouseetage. Desuden opføres ny bebyggelse i 4-7 etager langs Fredensgade. Her etableres i alt 4.300 kvm boliger.

Det nye højhus på hjørnet af Christian 8.s Vej og Fredensgade opføres i 22 etager og bliver 73,6 meter højt. Der etableres sammenlagt 820 kvm butikker og anden erhverv i stuetagen samt på 1. og 2. sal, mens 3.-22. sal kommer til at rumme lejligheder fordelt på i alt 7.250 kvm.

Projektet kræver, at der udarbejdes en ny lokalplan for området. Den 8. april skal Plan- og Vejudvalget tage stilling til, om det arbejde skal sættes i gang.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri