Prisen på ejerlejligheder har for første gang rundet 40.000 kr. per kvm i København og 30.000 kr. per kvm i Aarhus. Der er især stor efterspørgsel på mindre lejligheder til singler og studerende.

Ejerlejlighederne tordner fortsat op i pris, viser prisindekset fra Home og Danske Bank. I juli 2017 steg de københavnske lejligheder i snit 7,3 procent i pris, så den gennemsnitlige pris for første gang nogensinde er over 40.000 kr. per kvm. En lejlighed på 85 kvm koster nu i gennemsnit 3,4 millioner kr. I Aarhus koster en tilsvarende lejlighed 2,6 millioner kr. efter et prishop på 1 procent i juli 2017.

- Den kraftige stigning i København sker både som følge af store prisstigninger på projektlejligheder og eksisterende lejligheder. De solgte projektlejligheder var i snit 9,2 procent dyrere i juli end i juni, mens de eksisterende lejligheder steg 3,2 procent i pris, forklarer Mads Ellegaard, relationschef i Home.

NB! Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig. Konferencen afholdes d. 30. august 2017.

De eksisterende københavner-lejligheder – altså lejligheder der allerede er opført og bliver gensolgt – er steget mest det seneste år. Nemlig 14,9 procent mod 11 procent for projektlejlighederne. En del af forklaringen er, at de nyere lejligheder – altså dem der engang blev solgt som projektlejligheder – nu er at finde på hylderne blandt de brugte lejligheder.

I København er det lige nu hver 12. ”brugte” ejerlejlighed til salg, der er opført efter 2010, viser tal fra Boligsiden.dk. Og udbuddet vokser til 22 procent, hvis man tager lejlighederne med fra år 2000 med.

NB! Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2017-2027. Konferencen afholdes d. 14. september 2017.

- Vi ser flere gensalg af de lejligheder, der er opført i København de seneste 10-15 år, og det er moderne lejligheder med altaner i attraktive områder nær havnearealerne, så de bliver solgt til høje kvm-priser. Når vi taler om den gamle boligmasse af lejligheder, skal vi huske på, at den bliver voldsomt forynget i øjeblikket, siger Mads Ellegaard.

En spritny projektlejlighed kostede i juli 13 procent mere end de eksisterende lejligheder ifølge prisindekset fra Home. En anden forklaring er, at efterspørgslen generelt er stor på lejligheder, og at udbuddet er lavt.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

- Lejlighederne i de oprindelige københavnske kvarterer er også meget attraktive, og det er typisk her, at vi finder førstegangskøbere og forældrekøbere af lejligheder. Den store boligefterspørgsel er med til at trække priserne op, siger Mads Ellegaard.

Der er især overefterspørgsel på de mindre lejligheder blandt eksempelvis singler og studerende, og mange nyopførte lejligheder er typisk noget større. Kun 7 procent af projektlejlighederne udbudt til salg er 70 kvm eller derunder.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030