Kvm-prisen på københavnske ejerlejligheder steg i 1. kvartal 2017 med 2,5 procent i forhold til 4. kvartal 2016. Over det seneste år er priserne steget med 12 procent, hvilket svarer til, at en ejer af en 90 kvm stor lejlighed har tjent næsten 1.000 kr. skattefrit om dagen.

Ifølge Berlingske Business er priserne på ejerlejligheder i København steget med 12 procent over det seneste år.

- Det betyder, at på bare et enkelt år er en ejerlejlighed på 90 kvm i København blevet 340.000 kr. mere værd - det er markant - og over de seneste 5 år er der tale om en stigning på 1,3 millioner kr., siger Signe Roed-Frederiksen, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, til avisen.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

På landsplan er priserne på ejerlejligheder ifølge Finans Danmarks netop offentliggjorte boligmarkedsstatistik steget 10 procent det seneste år. Huspriserne er på landsplan 4 procent højere end for 1 år siden og har løftet sig i alle landsdele.

- Opsvinget på boligmarkedet har bidt sig fast over det meste af landet. I alle landsdele er huspriserne og salget nu højere end for 1 år siden. Tidligere var især hovedstaden i førertrøjen målt på prisstigninger. På det seneste er førerpositionen overtaget af blandt andet Nordjylland og Vest- og Sydsjælland. Det er bemærkelsesværdigt, at opsvinget på husmarkedet er bredt forankret. Nu er der også prisstigninger i områder, hvor boligmarkedet efter finanskrisen har haft sværere ved at komme i gear end i hovedstaden, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

På Vest- og Sydsjælland er priserne i gennemsnit 8,5 procent højere end for 1 år siden, mens priserne i Nordjylland er steget med 6,7 procent Til sammenligning er priserne i hovedstaden steget med 4,9 procent det seneste år.

NB! Grønttorvet og Valby - byudvikling for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 25. oktober 2017.

- Selvom huspriserne på Vest- og Sydsjælland har løftet sig markant det seneste år, er priserne fortsat langt fra toppen i 00’erne. Vest- og Sydsjælland er den landsdel, hvor huspriserne faldt mest under finanskrisen. Boligejere, der købte på toppen, måtte derfor sluge store prisfald, forklarer Ane Arnth Jensen.

Priserne på Vest- og Sydsjælland faldt med knap 40 procent efter finanskrisen, men har siden løftet sig med godt 16 procent.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS