Ejendomsmægler har lejet sig ind i en tidligere kiosk i tilknytning til en tankstation ved Fredensborg Slot. Det strider mod lokalplanen.

På Slotsgade 25 i Fredensborg har Realmæglerne Kokkedal-Nivå lejet sig ind i en tidligere kiosk i tilknytning til en tankstation, der er ejet af Q8.

Fredensborg Kommune fik i november 2021 kendskab til, at der uden tilladelse var indrettet ejendomsmæglerforretning i lokalerne. Realmæglerne ansøgte efterfølgende om lovliggørelse af butikken, men det gav kommunen afslag på med henvisning til lokalplanen for området.

Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 20. april 2023.

Afslaget blev påklaget til Planklagenævnet, som i en afgørelse slår fast, at kommunen har mulighed for at dispensere fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen tidsbegrænses til maksimalt 3 år, hvilket er i strid med, hvad kommunen tidligere har oplyst til SN.dk.

Ifølge Planklagenævnet er det dog op til kommunen at vurdere, om der skal gives dispensation. Det har kommunen ikke tænkt sig at give, fremgår det af et referat fra et møde i plan-, trafik- og klimaudvalget den 9. januar 2023, hvor politikerne blev orienteret om sagen.

Administrationen påpeger, at der er tale om en "central og meget synlig adresse der tegner indkørslen til Fredensborg Slot".

Hillerød - projekter og byggeri til 2030. Konferencen afholdes den 3. maj 2023.

"Her er der særlige krav til hvad der kan etableres upåagtet at der historisk set er truffet en beslutning om at placere en tankstation. En fortsat udbygning med flere funktioner der ikke bør ligger her, er derfor af mange hensyn uhensigtsmæssigt", lyder det i referatet.

Lokalplanen for ejendommen giver kun permanent mulighed for tankstation, og politikerne tog på udvalgsmødet orienteringen fra administrationen til efterretning.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder