PensionDanmark har investeret 10 milliarder kr. i danske ejendomme og vil i de kommende år øge ejendomsinvesteringerne med godt 2 milliarder kr. om året. Ejendomsinvesteringerne er en stor del af årsagen til, at Wealth & Finance International Magazine har tildelt PensionDanmark prisen som Europas bedste arbejdsmarkedspensionsselskab i 2014.

Det internationale finansmagasin Wealth & Finance International Magazine har tildelt PensionDanmark prisen som Europas bedste arbejdsmarkedspensionsselskab i 2014 (Best Labour Market Pension Fund – Europe). Prisen gives for PensionDanmarks forvaltning af medlemmernes opsparing, hvor der i alle årene siden finanskrisen er opnået gode resultater.

I begrundelsen for prisen fremhæves PensionDanmarks fokus på nye investeringsområder inden for infrastruktur og ejendomme på et tidspunkt, hvor obligationsrenterne er helt i bund.

NB! Ansvarsforhold og overtagelsesaftaler ved køb af fast ejendom. Seminaret afholdes d. 5. februar 2015.

- Vi er glade for den nye pris, som er udtryk for, at PensionDanmarks resultater påkalder sig international opmærksomhed. Det er gennem de seneste år lykkedes for os at skabe stabile afkast til vores medlemmer. Det skyldes en aktiv styring af aktie- og renterisiko kombineret med de stabile afkastbidrag fra de næsten 20 procent af formuen, som er investeret i stabile alternativer som ejendomme og infrastruktur, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

PensionDanmark investerer primært i moderne og velbeliggende erhvervsejendomme udlejet på lange lejekontrakter til solide lejere. Værdien af denne type ejendomme er ikke særlig følsom overfor konjunkturudviklingen og giver et forholdsvist stabilt afkast pænt over obligationsrenten. Samtidig er ejendomsporteføljen med til at beskytte mod, at stigende inflation udhuler opsparingens købekraft, idet lejeindtægterne fra ejendommene typisk reguleres med udviklingen i inflationen.

NB! Moms ved køb og salg af fast ejendom og byggegrunde. Seminaret afholdes d. 28. april 2015.

Godt 80 procent af ejendomsporteføljen er investeret i erhvervsejendomme (kontor- og butiksejendomme), mens de sidste 20 procent af porteføljen er investeret i boliger. En del af ejendomsinvesteringerne sker som nyopførelser. Målet for PensionDanmark er at øge ejendomsinvesteringerne til 10 procent af formuen frem til 2015.

Samtidig gav PensionDanmark den 2. oktober 2014 et investeringstilsagn på 3,5 milliarder kr. til den nyetablerede infrastrukturfond, CI II, som skal investere i energirelateret infrastruktur som vindmølleparker og el- og gastransmissionsanlæg i Vesteuropa og Nordamerika og administreres af Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). PensionDanmark har en målsætning om, at 10 procent af selskabets balance skal være investeret i stabil infrastruktur.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS