Ejendomsbranchen er moden til en øget implementering af digitale løsninger, viser ny rapport fra blandt andet EjendomDanmark. Det styrker både bæredygtighed og bundlinje, men der er fortsat barrierer.

De senere år har der været stigende interesse for og fokus på digitalisering af ejendomsbranchen. Nu er det for første gang muligt at få et overblik over, hvor udbredte digitale værktøjer reelt er i ejendomsbranchen. Det fremgår af en netop offentliggjort rapport fra EjendomDanmark, PwC, Rambøll og BUILD på Aalborg Universitet.

Rapporten ”Status for digitaliseringen af ejendomsbranchen i dag” viser, at stadig flere virksomheder har fået øjnene op for, at digitalisering er et vigtigt redskab for en bæredygtig virksomhed.

Men den viser også, at rejsen mod en mere digital fremtid kun lige er begyndt.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 7. oktober 2021.

- Lysten og modet til at gennemføre en øget digitalisering er gået op de senere år, og vi står på kanten til at opleve en større transformation. Det er ikke mindst båret frem af bæredygtighed som en af de store samfundsmæssige tendenser, og her vil digitalisering spille en nøglerolle, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i EjendomDanmark.

Mange større ejendomsvirksomheder ser nemlig bæredygtighed som et vigtigt konkurrenceparameter, og en øget digitalisering er en vigtig brik i at den proces.

Der er et digitaliseringspotentiale i mange typer af ejendomme. Nu skal vejen dertil findes i næste fase af projektet, hvor fokus lægges på branchens behov og den digitale værdiskabelse. Det skal ske i samarbejde mellem ejerne og de lejere, der bor og arbejder i de danske bygninger.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 2. november 2021.

Rapporten viser også, at det er reguleringen, der til tider spænder ben for mulighederne. Hvordan det kan løses, skal der ses nærmere på i begyndelsen af 2022:

- Vi skal have et bedre overblik over de lovgivningsmæssige rammer for digitalisering i branchen, som forhåbentlig afføder en mulighed for at opdatere lovgivningen på en måde, der kommer både lejere og ejere til gode. Begge sider skal i samarbejde undersøge mulighederne, så vi får de regler, der bedst for alle, siger Jannick Nytoft.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse