Louisiana Fonden overtog i 1994 Knud W. Jensens hus i Humlebæk, Han boede i huset indtil sin død 2000, og derefter var huset beboet af Knud W. Jensens enke, Vivi Jensen, der døde i 2011. For 4 år siden ville fonden sælge det bevaringsværdige hus til en ejendomsinvestor, der ville nedrive det.

Knud W. Jensen stiftede i sin tid Louisiana, og det skabte ifølge Sjællandske stor offentlig kritik, da Louisiana Fondens bestyrelse for 4 år gav en ejendomsinvestor fuldmagt til at forhandle en nedrivning af hans bevaringsværdige ejendom.

Louisiana valgte derfor at sætte salget i bero og lave en bevaringsplan for det huset, der ligger på en 3.223 kvm stor udsigtsgrunden på Sletten Havn i Humlebæk. Men nu er huset solgt.

- Det er de helt rigtige købere. De vil bevare huset, og de vil ikke udstykke, men selvfølgelig opdatere ejendommen. Bevaringsplanen giver mulighed for det, forklarer Carsten Skjøt, økonomichef på Louisiana, til avisen.

Det vakte i sin tid også undren, at museet valgte at sælge huset uden brug af ejendomsmæglere. En del af huset er et gammelt sommerhus, mens en tilbygning er tegnet af arkitekterne Jørgen Bo og Wilhelm Wohlert, som også har sat stregerne til Louisiana.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland