Boligsalget i januar 2019 var fuldt på højde med januar 2018, og der var endda fremgang i salget af ejerlejligheder i Region Hovedstaden.

Der har længe været indikationer på, at boligsalget og –priserne havde nået toppen, og at 2019 ville blive året, hvor både salg og priser ville være nedadgående i de områder, hvor vendinger i markedet først registreres nemlig i de store byer og særligt i København.

Det er derfor noget overraskende at konstatere, at salget i januar 2019 som helhed var fuldt på højde med januar 2018 – Og endnu mere overraskende, at der var fremgang i salget af ejerlejligheder netop i Region Hovedstaden, nærmest eksplosiv stigning i villasalget i Nordjylland, mens andre dele af landet måtte konstatere tilbagegang.

Hos landets største mæglerkæde, EDC, solgte man således 12 procent flere ejerlejligheder i Region Hovedstaden i januar i år, mens villasalget gik en smule tilbage. I Nordjylland gik villasalget derimod hele 30 procent frem, mens de øvrige regioner generelt er gået lidt tilbage.

NB! Nordhavn og Refshaleøen med nyt ø-projekt. Konferencen afholdes d. 7. maj 2019.

 

- Naturligvis kan en enkelt måneds salg ikke bruges til at konkludere noget som helst om, hvordan hele året 2019 bliver. Det vil også være halsløs gerning at påstå, at nu vender situationen igen, og at den forudsagte afdæmpning af markedet er aflyst, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann. – Det overrasker os blot, at det marked, som vi var allermest sikre på var på vej nedad, nemlig det københavnske ejerlejlighedsmarked, i januar bonner ud helt modsat af det forventede. Det kan naturligvis være et tilfælde, men det gør da unægtelig udviklingen i februar mere spændende.

Forventningen for 2019 var som sagt en opbremsning i markedet i hovedstaden som følge af priser, der er steget til et niveau, hvor ikke så mange kan være med, stramninger i kreditpolitikken hos banker og realkreditinstitutter og udsigt til stigende boligskatter. På ingen måde så det minder om krise, men snarere om en tilpasning til noget, der ligner et normalt gennemsnitsår.

- Vi skal da være de første til at glæde os, hvis vores spådomme bliver gjort til skamme, men vi tror dog fortsat på, at 2019 bliver et stabilt år som helhed, med opbremsning i de dyreste områder og fortsat en lille fremgang i resten af landet, siger Jan Nordmann.

 

 

Antal salg januar 2019, Indeks (januar 2018 = 100)

 

 

Hovedstaden

Sjælland

Syddanmark

Midtjylland

Nordjylland

Ejerlejligheder

112

84

74

98

75

Villaer

96

101

96

92

130

I alt

103

99

93

93

122

Kilde: EDC, februar 2019.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter