I et nyt milliardprojekt vil DSB Ejendomsudvikling og Danica Pension sammen udvikle Carsten Niebuhrs Gade 10, som udgør 25.000 kvm byggeri. Området kommer til at færdiggøre Postbyen i Københavns centrum.

Danica Pension og DSB har indgået en aftale, hvor Danica Pension for et 3-cifret millionbeløb køber sig ind i området på adressen Carsten Niebuhrs Gade 10, der dermed bliver en del af Københavns kommende bydel, Postbyen – Copenhagen Central.

Det nye område kommer til at huse 7.500 kvm almene boliger, 6.500 kvm studieboliger samt udlejningsboliger og liberale erhverv. Dertil planlægges 3.500 kvm kælderareal. Desuden etableres 3.400 kvm byrum og offentlige pladser i området, der kommer til at være bilfrit.

- Vi er meget glade for denne handel med vores nye partner, fordi vi nu sammen med DSB kan gøre Postbyen komplet. Det er den sidste brik, der er faldet på plads, og vi er overbeviste om, at den nye, grønne og centrale bydel kommer til at være et stort aktiv for både København og pensionsopsparerne, siger Robert Nellemann, der er ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension.

Også hos DSB vækker den netop indgåede aftale stor glæde, da projektet passer perfekt ind i virksomhedens strategi om at udøve kommerciel ejendomsudvikling med henblik på at have muligheden for at kunne bidrage til finansiering af togdriften.

- Vi er i DSB superglade for, sammen med Danica Pension, at kunne være med til at færdiggøre et af Københavns største udviklingsprojekter til gavn for København. DSB har i mange år været aktiv i udviklingen af det tidligere godsbaneareal på Kalvebod Brygge, og ser frem til at være med til at gøre området helt færdigt. Og så endda som langsigtede medejere af det færdige byggeri, siger administrerende direktør i DSB Ejendomsudvikling Søren Beck-Heede.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 21. april 2021.

- Projektet vil, når man kommer fra syd, blive starten på et helt nyt grønt strøg langs banegraven ved Københavns Hovedbanegård, siger Søren Beck-Heede.

Begge parter oplyser, at al byggeriet vil blive opført efter de højeste mulige bæredygtighedsstandarder.

I den kommende tid vil Danica Pension og DSB omhyggeligt projektere området, udvælge rådgivere og søge relevante tilladelser. Den forventede byggestart er 2024, og det forventes, at området står helt færdig i 2027.

- Vi har store visioner og planer for det her område, og det er klart, at nu skal det gøres langt mere konkret. Her vil vi tage den tid, der er nødvendig, så området kommer til at udleve sit fulde potentiale for København og pensionsopsparerne. Vi vil ikke gå på kompromis med nogen detaljer. Derudover skal det selvfølgelig tilpasses med den øvrige del af Postbyen, hvor byggeriet i øjeblikket er på sit højeste, siger Robert Nellemann.

Handlen mellem DSB og Danica Pension udgør et 3-cifret millionbeløb, og det skal udvikles til et milliardprojekt. DSB og Danica Pension kommer til at være ligeværdige partnere i det nye område, idet begge vil eje 50 procent. Projektledelsen varetages af Danica Pension.

I handlen er Danica Pension blevet rådgivet af Nordanö og Gorrissen Federspiel, mens DSB Ejendomsudvikling er blevet rådgivet af Catella Corporate Finance, Horten Advokatpartnerselskab, PWC og EY.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens