Ansatte og gæster, som inkluderede fagfolk, virksomheder, offentlige institutioner og kollegaer fra bygge-, entreprenør-, og arkitektbranchen, var den 14. november 2018 samlet til en storstilet housewarming i Swecos nye hovedkvarter i Ørestaden. De mere end 150 besøgende gæster blev vist rundt i de arkitektindrettede lokaler.

Den integrerede arkitektur og ingeniørrådgivningsvirksomhed, Sweco, viste det nye hovedkvarter i Ørestaden frem for mere end 150 kunder og samarbejdspartnere ved et arrangement, hvor der var besøg fra blandt andet en tidligere erhvervs- og økonomiminister samt repræsentanter fra BIG, ATP, Hofor, Banedanmark, Dansk Industri, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og ikke mindst Sweco-koncernens nye svenske, administrerende direktør, Åsa Bergman.

Derudover var nogle af Europas fremmeste eksperter fløjet ind til eventen for at give de indbudte gæster indsigt i de seneste innovationer inden for oversvømmelsesforebyggende byggeri og asset management. Tilhørerne havde blandt andet fornøjelsen af at høre Tom Crumbleholme fra England berette om, hvordan asset management kan optimere byggeprojektøkonomien. De kunne også høre Ernst Malipaard fra Holland fortælle om det verdensberømte Sea Wall-byggeri ved Indonesiens hovedstad Jakarta, som han har forestået.

NB! Vedvarende energi og optimering af byg og ejendom. Kurset afholdes d. 5. marts 2019.

Malipaard var særligt indbudt, fordi et tilsvarende oversvømmelsesforebyggende byggeri er på vej ud fra København med Lynetteholmen.

- Som Europas største virksomhed inden for arkitektur og ingeniørrådgivning er det vigtigt for os at demonstrere, hvor bredt, innovativt og internationalt vores kompetencefelt er, og hvordan vi er en integreret organisation, der arbejder sammen på tværs af fagområder og landegrænser for at skabe merværdi for kunderne og for samfundet, fortæller Dariush Rezai, administrerende direktør for Sweco Danmark.

NB! Cirkulær økonomi i byggeri og ejendom. Kurset afholdes d. 4. april 2019.

Arkitektonisk indretning i et ingeniørbyggeri
Hele bygningen summede af tværfagligt samarbejde mellem arkitekter og ingeniører i de mange forskellige aktiviteter på de fire første etager af det syvetager store nybyggeri. I det arkitektindrettede, åbne kontormiljø med private arbejdsøer kunne gæsterne således opleve det nyeste indenfor bæredygtigt byggeri, grøn omstilling, lyd- og lysdesign og virtual reality, som Sweco er eksperter i. Udenfor blev der fløjet med droner og givet eksempler på, hvordan de bruges ved bygningsinspektioner og dataindsamling til 3D-kortlægninger af ejendomme.

- Med indretningen har vi har gjort op med, hvordan en rådgivnings- og ingeniørvirksomhed organiserer sig. Afdelinger og eksperter, som før var langt fra hinanden, er nu naboer, og medarbejderne har mere end én fast plads at arbejde på – fordelt på flere arbejdsmiljøer. Det giver en unik og dynamisk arbejdsplads til både kundernes og vores fordel, slutter Torben Klausen, der er direktør for Årstiderne Arkitekter, der er en del af Sweco.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse