Byrådet i Suddjurs Kommune har vedtaget lokalplanen for et 210.000 kvm stort areal ved Djurs Sommerland, hvor der kan opføres hotel, feriehytter og campingpladser. I alt må der etableres 450 hotelenheder fordelt på 33.000 kvm byggeri.

Siden Djurs Sommerland i 2008 indledte sin nuværende investeringsstrategi, har parken investeret mere end 500 millioner kr. i nye forlystelser og forbedringer i parken. Hele 30 nye forlystelser er børnefamilierne blevet præsenteret for de seneste 10 år. Nu kan også et hotel være på vej.

- Vi oplever en stadig stigende interesse fra både danske og udenlandske turister for at bo i – eller umiddelbart nær – Djurs Sommerland, og det har vi hidtil ikke kunnet efterkomme, siger Henrik B. Nielsen, der er direktør i Djurs Sommerland, til dr.dk.

Byrådet i Syddjurs Kommune har endeligt vedtaget en lokalplan (PDF) for et et 210.000 kvm stort areal i tilknytning til forlystelsesparken, der i 2018 satte besøgsrekord med 818.000 gæster. Lokalplanen tillader maksimalt 33.000 kvm byggeri med maksimalt opføres 450 hotelenheder.

NB! Airbnb - professionel udlejning. Kurset afholdes d. 23. maj 2019.

Lokalplanen giver mulighed for etablering af en feriepark i form af et feriecenter og en campingplads, herunder overnatningsfaciliteter i form af hotel med værelser samt sammenbyggede og fritliggende hytter, pladser til campingvogne, autocampere, telte og campinghytter.

Ferieparken omfatter desuden anvendelse til receptioner, spisesteder, personalefaciliteter, lager og depoter, indendørs og udendørs legeområder, kiosker, salgssteder med for eksempel souvenirs, butik med dagligvarer til ferieparkens forsyning, samt servicebygning til campingpladsen.

Den enkelte hotelenhed kan opføres med et maksimalt areal på 60 kvm for de fritliggende hotelenheder i form af feriehytter. Desuden må sammenbyggee hotelenheder maksimalt være 100 kvm store. De må opføres i 2,5 etager. Derudover kan der opføres en hovedbygning på 3.000 kvm fordelt på maksimalt 3 etager, ligesom der må etableres dagligvarebutik på maksimalt 250 kvm. Ifølge dr.dk har forlystelsesparken dog i første omgang fokus på byggeriet af det nye hotel.

For nylig åbnede Legoland et nyt hotel med 142 temaværelser, og i Fårup Sommerland stod et nyt hotel til 45 millioner kr. klar til brug i maj 2016. Her meldes om stor efterspørgsel på hotelværelserne, hvilket man også har oplevet i Tivoli i København, hvilket i 2016 fik forlystelsesparken til at offentliggøre en beslutning om at udvide Hotel Nimb med 21 nye luksussuiter fordelt på 2.000 kvm.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens