3 af de 5 dyreste hushandler, der nogensinde er foretaget i Danmark, har fundet sted inden for de seneste 10 år. I de kommende 10 år kan rekorderne stå for fald, vurderer cheføkonom.

I øjeblikket er der således på det danske boligmarked med stigende priser og stor efterspørgsel for at købe en af de få boliger, der er udbudt til salg i øjeblikket. Men som lært af tidligere hændelser på boligmarkedet, kan den slags ændre sig - også op til flere gange i løbet af en årrække. I den forbindelse er der særligt nogle ting, som kommer til at have betydning for det marked, vi om 10 år - i 2031 - kan kigge tilbage på.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

- Renterne kommer til at have stor betydning. Hvis de pludselig stiger, vil det bremse de opadgående boligpriser og i sidste ende få dem til at falde. Boligskattereformen, som er blevet udskudt til 2024, vil ikke påvirke markedet synderligt på landsplan, men i nogle af det dyrere områder, som ejerlejlighedsmarked i København, kan det få stor betydning, siger Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark.

- Hvis renterne omvendt bliver ved med at være lave, boligpriserne bliver ved med at stige, og der er stor optimisme på boligmarkedet, så er det klart, at der kan komme nogle selvforstærkende mekanismer i spil, som lige pludselig kan blive vendt til prisfald - i stil med det vi så i nullerne, siger han til Boliga.dk.

De seneste 10 år har budt på flere bolighandler, der er gået igennem for svimlende millionbeløb. Salgene har været af en sådan kaliber, at 3 af de 5 dyreste hushandler, der nogensinde er foretaget i landet, nu har været siden 2011 - og ét salg har endda slået alle historiske rekorder.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 21. april 2021.

Det skete sidste år, da en villa ved vandet i Vedbæk nord for København blev solgt for 150 millioner kr, - den dyreste salgspris på et hus nogensinde. Det skriver Boliga.dk.

Udover det er de dyreste hushandler siden 2011, alle villaer, som er blevet solgt for 50, 60 og 70 millioner kr., beliggende langs kysten nord for København.

Det er beløb, som de færreste danskere har eller overhovedet kan forestille sig at betale for drømmehjemmet, men ikke destomindre er chancen for, at vi kommer til at se flere af den slags kæmpehandler i løbet af de næste 10 år, store. Det fortæller Christian Hilligsøe Heinig.

- Selvom 10 år er en lang periode, hvor der både kan ske op- og nedture på boligmarkedet, skal man huske, at boligpriser har en tendens til at stige over tid, fordi lønninger og priserne også stiger, siger han.

- De rigtig store handler plejer at finde sted i højkonjunktur-perioder, hvor der er en stor betalingsvillighed hos køberne, som har mange penge mellem hænderne. Så over en 10-årig periode er jeg slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at se rigtig mange store handler på boligmarkedet; og rekorderne kan også godt stå for fald, uddyber han.

I første omgang bliver det dog coronaens faste tag i samfundet, virkningen af vaccinationerne og eventuelle nye mutationer, der kan være afgørende for boligmarkedets fremtid.

- Hvis vi her i indledningen af 20’erne ikke kommer rigtig fri af corona, så vil det før eller siden kunne resultere i en mere traditionel økonomisk recession, hvor almindelige boligkøbere også kan blive ramte, siger Christian Hilligsøe Heinig.

Her de 5 dyreste bolighandler de seneste 10 år

150 millioner kr.: Egtoftevej 11, Vedbæk (2020)

70,5 millioner kr.: Onsgårdsvej 39, Hellerup (2018)

66 millioner kr.: A N Hansens Vej 38, Hellerup (2020)

65 millioner kr.: Taarbæk Strandvej 24, Klampenborg (2016)

58 millioner kr.: Vedbæk Strandvej 484, Vedbæk (2015)

I 2008 og i 2010 blev der solgt en villa på Hambros Alle i Hellerup og en villa på Vedbæk Strandvej i Vedbæk for henholdsvis 75 og 70 millioner kr. De 2 villaer udgør sammen med ovenstående top-handler fra 2020 og 2018 de dyreste huse, der nogensinde er solgt i Danmark.

Se landets dyreste boliger til salg lige nu her.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.