Presset på de studerende stiger ved flytning til studiebyerne. På 1 år er størrelsen af de lån, de må tage, steget med 18,6 procent, oplyser fair-laan.dk. Det koster nu 96.000 kr. at flytte til København.

Hver 4. af de nye studerende, der har forældre med folkeskole eller gymnasium som højeste uddannelsesniveau, oplever her ved studiestart problemer med at skaffe penge nok til at flytte for. Det samme gælder kun hver 8. af de studerende, der har akademikere som forældre.

NB! Almene boliger i København - udvikling og byggeri 2018 - 2028. Konferencen afholdes d. 30. januar 2018.

I gennemsnit har hver 5. nye studerende bekymringer for økonomien ved studiestart. Det viser en dugfrisk analyse fra Danmarks Evalueringsinstitut. Nu viser tørre tal fra sammenligningsportalen fair-laan.dk, at problemet er steget med 18,6 procent siden sidste år. I august 2016 lånte de 18-25-årige i gennemsnit 23.453 kr. online. I år er tallet steget til 28.804 kr. Det er i øvrigt 41 procent højere end lånebeløbet i juli 2017, så tendensen er klar. Det er de studerende, der løfter augusttallet.

–  Når vi kikker på, hvad det koster at flytte til de store studiebyer, er forklaringen på det stigende lånebehov indlysende. Det er blevet meget dyrt at flytte, især til København. Her er indflytningsprisen i august 2017 ifølge tal fra Boligportal.dk helt oppe på 96.892 kr. inklusive depositum, forudbetalt husleje og første måneds husleje. Aarhus er næstdyrest med 53.468 kr., mens Aalborg ligger på 36.499 kr.. Odense er den billigste af de 4 store studiebyer med 35.212 kr., fortæller Andreas Linde, analytiker og CEO hos fair-laan.dk.

NB! Højhusbyggeri. Afholdes d. 7. februar 2018.

De unge studerende har tilsyneladende både opsparing og forældrestøtten på plads, de låner nemlig ikke hele indflytningsbeløbet. De 18-25-årige i København låner her i august 2017 ”kun” 28.484 kr., mens tallet for Aarhus er 28.159 kr. For Aalborg er tallet 28.730 kr., og for Odense er det 26.621 kr.

– At de unge i København ikke behøver at låne mere, selv om indflytningsprisen er så høj, passer meget godt med, at mange af de nye studerende her kommer fra det velhavende Nordsjælland, og der er næppe tvivl om, at de får massiv forældrestøtte, tilføjer Andreas Linde, der anbefaler de unge at studere flytteguiden på Boligportal.dk, der indeholder mange økonomitips til nye studerende, der skal flytte til en studieby for første gang. 

Fair-laan-dk har også samlet en række gode råd til unge, der skal flytte. Se dem her.

http://imagizer.imageshack.us/a/img923/4845/0q8mf1.jpg


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse