De nuværende funktioner på Frederiksberg Hospital overflyttes frem mod 2025 til andre af hovedstadsregionens hospitaler. Allerede nu er politikerne i gang med overvejelser omkring byudvikling i området, og i Budget 2018 afsløres nogle af de overordnede linjer for den kommende udvikling af den 160.000 kvm store hospitalsgrund.

Det Konservative Folkeparti, Venstre, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti har indgået aftale om Frederiksberg Kommunes budget for 2018 og perioden frem til og med 2021. Partierne er blandt andet enige om at afsætte 7 millioner kr. til udvikling af hospitalsgrunden, herunder omfattende borger- og aktørinddragelse i forbindelse med den kommende udviklingsproces. Det fremgår af aftaleteksten.

- Frederiksberg Hospitalsområde rummer et betydeligt potentiale for at gøre Frederiksberg endnu grønnere og samtidig skabe en ny attraktiv bydel med sit eget særpræg. Det er det sidste større område i kommunen, der kan byudvikles, og det er her Frederiksberg Kommune kan sikre sig rummelighed til virksomheder, offentlige service, rekreative og kulturelle aktiviteter samt boliger, som der vil blive behov for i de kommende mange år, lyder det i Budget 2018.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 27. februar 2018.

- Partierne er enige om, at den kommende udvikling af grunden skal tage udgangspunkt i hospitalsgrundens særlige karakter med det særlige kulturmiljø med mange bevaringsværdige bygninger og den frodige grønne karakter. Endvidere er ambitionen at fastholde og udvikle Frederiksberg som en socialt bæredygtig by, og partierne er derfor enige om, at eventuelle kommende boligbyggerier på hospitalsgrunden skal ske på en måde, der sikrer variation i bolig- og ejerformer, idet både almene boliger og ungdomsboliger skal indgå i udviklingen, lyder det videre med henvisning til principperne i Kommuneplan 2017.

Med 105.000 indbyggere 10.000 virksomheder fordelt på 9 millioner kvm er Frederiksberg Skandinaviens tættest befolkede kommune.

Inden for de senere år er der sket en væsentlig byudvikling og omdannelse af området øst for Flintholm Station med etageboliger, plejeboliger, studieboliger, kontor- og serviceerhverv, kultur- og bevægelseshuset KU.BE og ny svømmehal. Området rummer stadig byggemuligheder, men er næsten færdigudbygget. Derudover udvides blandt andet Domus Vista Centret med 46.000 kvm, ligesom udviklingen af Solbjerg Campusområde er i fuld gang.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS