Nordstjerneskolen i Nordjylland er blevet valgt til årets skole i Danmark. Skolen blev opført som et Offentligt Privat Partnerskab. I 2011 vandt ejendomsforvaltningsselskabet Deas og MT Højgaard skoleprojektet, hvilket var konsortiets 3. OPP-skole på 5 år.

Nordstjerneskolen i Nordjylland, der blev indviet i starten af 2013, er blandt 5 nominerede skolebyggerier blevet kåret til årets skolebyggeri. Skolen er opført og drives af OPP-genganger konsortiet Deas og MT Højgaard. Skolen i Frederikshavn erstatter tre skoler, som fusionerede ved skoleårets start i august 2012. Skolen kan rumme 1.150 elever og 160 ansatte. Skolen er på 14.185 kvm i 2 plan. Skolen er påført med 750 kvm solcellanlæg. Bygningen er pre-screenet til sølv efter DGNB bæredygtighedsstandarden og opføres til energiramme 2020.
Blandt 5 nominerende skoleprojekter blev Nordstjerneskolen i Frederikshavn kåret som årets bedste skolebyggeri 2012/2013. Skolen er opført i et Offentlig-Privat Partnerskab.

I 2011 vandt ejendomsforvaltningsselskabet DEAS og MT Højgaard for 3 gang på 5 år opførelsen af en skole som et OPP-projekt. MT Højgaard har opført Nordstjerneskolen, mens DEAS de næste 25 år står for drift og vedligeholdelse af bygningerne samt varetager administrationen af selve OPP-projektet.

Siden introduktionen af Offentlige Private Partnerskaber i Danmark, har DEAS deltaget i stort set alle udbud. Deas er sammen med MT Højgaard medejer af 4 andre OPP-projekter, hvor Deas varetager drift og vedligeholdelse af bygningerne samt forestår administrationen af selve OPP-selskabet. I 2012 indgik DEAS og MT Højgaard en aftale med PensionDanmark, PKA og Sampension om samarbejde vedrørende deltagelse i fremtidige bygningsrelaterede OPP-projekter. Aftalen indebærer, at der kan investeres for op til 5 milliarder kr. indenfor de kommende år.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Prækvalifikation og tilbudsevaluering i praksis. Konferencen afholdes d. 24. april 2014

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Solenergi i bygninger. Konferencen afholdes d. 11. marts 2014


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND