Boligkøbere havde i februar 2023 lidt kortere tid til at sætte deres underskrift på en købsaftale end i januar. Huse og ejerlejligheder ligger nu kortere tid til salg, viser nye tal

I februar 2023 forsvandt "til-salg"-skiltene 12 dage hurtigere fra vinduerne end i årets første måned. Det er første gang efter en stigning i henholdsvis seks og ni måneder, at liggetiderne falder for huse og ejerlejligheder i hele landet - med en enkelt undtagelse af ejerlejligheder i oktober 2022. Det viser en ny opgørelse fra Finans Danmark.

I ejendomsmæglerkæden Home oplever mæglerne også, at boligmarkedet så småt spirer igen.

- De lidt kortere liggetider bekræfter de seneste ugers bedring i salget af især huse, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Han understreger dog, at fremgangen er skrøbelig og sker fra et lavt aktivitetsniveau.

Horsens: De store investeringer. Konferencen afholdes den 27. september 2023.

- Det er de første spæde skridt i den rigtige retning for boligmarkedet efter en opbremsning, der startede i efteråret, og de kommende uger må vise, om foråret på boligmarkedet får fat. Det er vigtigt, at der endelig viser sig positive tegn – for det er normalt i det tidlige forår, at mange danskere tager beslutningen om at sætte hjemmet til salg, uddyber Homes analytiker.

Udvalget til køberne er fortsat en del lavere end før corona-tiden, men der er trods alt kommet godt en tredjedel mere at vælge imellem end for et år siden. Og boligerne er til salg til lavere priser, viser tallene fra Finans Danmark.

Opgørelsen viser også, at boligkøberne stadig har knap en måned længere tid til at beslutte sig om en drømmebolig sammenlignet med for et år siden.

I gennemsnit stod huse til salg i 181 dage i februar 2023, inden de blev fjernet fra markedet. Tilsvarende stod ejerlejligheder til salg i 146 dage. Det er 25 dage længere tid end på samme tid for et år siden for både huse og ejerlejligheder.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne