Parcelhusgrunde har længe været en mangelvare i Aarhus Kommune, men nu er 32 parcelhusgrunde netop udbudt i Malling, og endnu 28 er på vej i Hårup.

Aarhus Kommune har sendt 32 parcelhusgrunde i Malling i udbud, og inden sommerferien åbner endnu en budrunde på 28 parcelhusgrunde i Hårup.

- Det ærgrer mig at se unge par flytte fra kommunen, fordi vi ikke kan efterkomme deres boligønsker. Derfor er det rigtig godt, at vi endelig har parcelhusgrunde at tilbyde. Men der skal udbydes endnu flere grunde, så vi kan fastholde og tiltrække flere aarhusianere, udtaler rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

Aarhus Kommune forventer at sende yderligere 27 parcelhusgrunde i Hårup i udbud til efteråret.

Almene boliger: store projekter AARHUS. Konferencen afholdes den 28. oktober 2021.

De i alt 60 grunde i Malling og Hårup er blot de første af forhåbentlig mage flere parcelhusgrunde i Aarhus Kommune. I en ny temaplan har rådmanden nemlig udpeget 13 bysamfund i kommunen, hvor der kan udstykkes 3.600 nye grunde til fritliggende boliger frem mod 2033.

De nye boligområder skal ikke bare imødekomme efterspørgslen på parcelhusgrunde. De skal også styrke de eksisterende lokalsamfund med bedre kundegrundlag for indkøb, fritidstilbud og kollektiv trafik.

Med temaplanen lægges der op til blandende boligområder, hvor parcelhusene ligger side om side med eksempelvis tæt-lav etagebebyggelse og rækkehuse.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

- Det er vigtigt for mig, at områderne bliver attraktive for mange. Både dem, der ønsker at bo stort, men også de helt unge eller ældre, som kan klare sig med færre kvm. På den måde sikrer vi mangfoldigheden i de nye boligområder, siger Bünyamin Simsek.

Kvartererne bliver tættere, end de klassiske parcelhuskvarterer, og skal i højere grad have karakter af villabyer, som det kendes fra eksempelvis Åbyhøj. Her er grundene mindre men boligarealet det samme, fordi der bygges i flere plan. Det giver plads til grønne fællesarealer og god klimasikring af områderne.

Find al information om Aarhus Kommunes aktuelle udbud af parcelhusgrunde på www.grundsalgaarhus.dk/villagrunde


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS