I 1995 købte den nuværende ejer på tvangsauktion ejendommen, hvorfra halvdelen af Danmarks 4.000 taxier fra september 2020 skal dirigeres.

Dantaxi er, efter flere års vækst, vokset ud af huset i selskabets nuværende domicil på Kongevejen i Virum. Allerede for et år siden måtte salg- og marketingafdelingen flytte til en midlertidig lokation. Til september 2020 samles medarbejderne og afdelinger på Krogshøjvej i Bagsværd. Topdanmark Ejendom ejer den 2.200 kvm store ejendom, som foruden administration og callcenter, vil rumme uddannelsesakademi for taxichauffører.

- Det er ingen hemmelighed, at vi altid har befundet os godt i Virum. I takt med at selskabet igennem årene er vokset, har vi, siden 1982, haft adresse på 3 forskellige lokationer på Kongevejen. Vi har faktisk medarbejdere, der nu skal flytte arbejdsplads for fjerde gang, siger Dantaxi's administrerende direktør Carsten Aastrup.

- Med flytningen kan afdelingerne igen samles under det samme tag, og huset er dimensioneret til en fortsat vækst. Et af vores fokusområder er undervisning og efteruddannelse for at forbedre kundeoplevelsen. Vi samler vores nuværende kursusvirksomhed, og etablerer i Bagsværd et uddannelsesakademi for taxichauffører, uddyber han.

Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 22. september 2020.

Det nuværende Dantaxi blev til efter en sammenlægning i 2017, hvor TaxiNord skiftede navn til Dantaxi. Taxinord blev grundlagt i 1937 under navnet Lyngby Taxa. Det første domicil lå i beskedne lokaler i tagetagen på Lyngby Torv nr. 15, og Lyngby Taxa rådede fra starten blot over en håndfuld vogne. I 1982 flyttede Lyngby-Holte Taxi, som havde været selskabets navn siden 1974, til Kongevejen i Virum. Den nuværende lokalitet er Kongevejen 135, der har været hovedsæde de seneste 12 år.

Foruden hovedsædet har Dantaxi også administration i Aalborg. Selskabet udfører taxikørsel i 61 af Danmarks 98 kommuner.

Topdanmark købte i juli 1995 ejendommen, der dengang var udlejet til Novo Nordisk, på tvangsauktion for 12 millioner kr. med overtagelse i maj 1996. Dermed fik Topdanmark ejendommen for en pris, der lå godt 2,8 millioner kr. under den daværende offentligt ansatte kontantværdi.

Ejendommen ligger på en godt 2.700 kvm stor grund og blev i oktober 2019 offentligt vurderet til 16,8 millioner kr., hvoraf grundværdien udgjorde knap 2,2 millioner kr.

Topdanmark Ejendom ejer i øvrigt også naboejendommen på Krogshøjvej 51-55. Den har et samlet areal på 19.400 kvm.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter