Danske virksomheder skal hjælpe, når de krigshærgede byer i Ukraine skal genopbygges. Nyt offentlig-privat partnerskab undersøger mulighederne.

Sammen med dansk erhvervsliv og fagbevægelsen nedsætter regeringen et offentlig-privat partnerskab, der skal se på, hvordan danske virksomheder kan bidrage til genopbygningsarbejdet i Ukraine, oplyser Erhvervsministeriet.

– Jeg er i forvejen stolt af den støtte, som danske virksomheder har givet Ukraine, og med partnerskabet lægger vi nu sporene til at få styrket de forretningsmæssige relationer mellem Danmark og Ukraine, hvor danske virksomheder kan gøre en positiv forskel i genopbygningsarbejdet for eksempel på en række af de områder, hvor danske virksomheder er stærke, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

I første omgang vil partnerskabet fokusere på genopbygningen af den ukrainske havneby, Mykolaiv, hvor Danmark har påtaget sig en særlig ledende rolle. På sigt skal den danske indsats dog også skal omfatte andre dele af Ukraine, lyder det fra ministeriet.

Partnerskabet består af regeringen ved Erhvervsministeriet og Udenrigsministeriet, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Danske Rederier, Landbrug & Fødevarer, Green Power Denmark, FH og CO-Industri. Øvrige ministerier og organisationer inddrages efter behov


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder