Lukrative afkast i Sydeuropa og Asien får ejendomsinvestorer til at rykke uden for Danmark, hvor afkastet er faldet 28 procent det seneste år og nu er nede på 5,1 procent.

Lavt økonomisk afkast på ferie- og privatboliger har de seneste 3 år fået flere danskere, der investerer i ejendomme, til at fravælge Danmark og Skandinavien. I stedet investeres pengene i lande som Portugal og Filippinerne, hvor gevinsten er mange gange højere. Det viser tal fra Ejendomsforeningen Danmark og Investeringsselskabet Atlas Nordic Group, der tilbyder ejendomsprojekter i udlandet til professionelle investorer.

På bare 3 år er danskernes samlede investeringssum i Filippinerne steget fra omkring 550.000 kr. årligt til lige over 26 millioner kr. I Portugal ses en lignende tendens. Her er tallet af antallet danskere, der investerer i bolig, vokset med 56 procent til 1.528 i 2022.

Genopbygning af Ukraine

– Tendensen skal ses i lyset af den situation, vi har befundet os i de seneste år. Stigende renter kombineret med aftagende økonomisk vækst har betydet, at det danske boligmarked er mærkbart afkølet. Samtidig er boligbyggeriet fortsat lavt, og boligprisvæksten aftager. Kombination af disse faktorer sænker afkastet, og det får mange investorer til at jagte et større afkast udenfor landets grænser, siger Peter Jakobsen, der er CSO i Atlas Nordic Group.

De udenlandske ejendomsinvesteringer har ifølge Atlas Nordic Group vist sig at være en guldmine for flere investorer. Atlas Nordic Group har de seneste 2 år registreret, at danske ejendomsinvestorer, der køber fast ejendom udenfor Danmark, i gennemsnit har opnået afkast på 80 procent.

– På vores seneste projekt "Jensen Residences", som er placeret i Metro Manila i Filippinerne, har danske og norske investorer været inde med en kapital på 31.000 euro (231.000 kr., red.) fra første spadestik, og efter en 2-årig periode, hvor projektet nu næsten står færdigbygget, har en håndfuld investorer afviklet med et gennemsnitligt afkast på 86 procent, fortæller Peter Jakobsen.

Køge: De store projekter

Tal fra tal fra Ejendomsforeningen viser, at det gennemsnitlige afkast på danske ejendomsinvesteringer i 2022 var på 5,1 procent. Det er et fald på omkring 28 procent i forhold til 2018, hvor afkastet var på 7,1 procent.

En ny rapport fra ejendomsselskabet Colliers viser, at især det filippinske boligmarked vil boome i de kommende år. Selskabet forudser, at der bliver bygget 8.100 investeringsrelevante ejendomme fra 2022 til 2024, hvor niveauet i perioden 2019 til 2021 lå på 7.800 enheder afsluttet årligt.

– Rapporten fra Colliers matcher meget godt med det, vi selv hører, når vi er i Filippinerne. Colliers alene forventer at levere omkring 5.600 nye ejerlejligheder i 2023, og i det hele taget er tallene godt nyt for danskere, der gerne vil investere penge i filippinske ejendomme, afslutter Peter Jakobsen.


Køge: det store byggeboom frem til 2032

Afholdes 6. juni 2024

Klokken 09.00 - 12.40

Venue Køge Venue Køge , Ved Stadion 4, 1 , 4600 Køge


Baggrund

Med en række kæmpeinvesteringer og byudviklingsprojekter, har Køge sat kurs mod et veritabelt byggeboom, der vil præge byen over de kommende år. Den seneste befolkningsprognose viser, at indbyggertallet forventes at stige med 6.586 personer over de næste 11 …

Læs mere om programmet

Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked