Femern Link Contractors tildeler kontrakt om vandtætning af særlige tunnelelementer til dansk specialfirma.

De 10 særlige tunnelelementer (SPE) kommer til at udgøre hvert 10. tunnelelement og indeholde alle installationer og sikkerhedsfaciliteter.

Alle SPE'er støbes – ligesom de almindelige tunnelelementer – på Femern-forbindelsens byggeplads i Rødby og skubbes herfra ud i vandet og flådes til deres position, hvor de fyldes med vand og sænkes, monteres og tørlægges. Men inden hver af de færdige SPE'er søsættes, skal et hold fra danske KBT Waterproofing (KBT) påføre en særlig flerlags akrylmembran på ydersiden af det pågældende SPE.

Arbejdet med at vandtætne SPE'erne begynder i august 2022. På hvert SPE skal et areal på 3.200 kvm først påføres den hurtigtørrende primer og derefter akrylmembranens 2 hurtigtørrende lag. En proces med specielt sprøjteudstyr som for hver SPE ventes at tage maksimalt 5 arbejdsdage.

Køge: De store projekter. Konferencen afholdes den 31. maj 2022.

SPE produceres ind imellem produktionen af de almindelige tunnelelementer, efterhånden som de skal bruges. Derfor forventer KBT at skulle gennemføre en vandtætning 3. måned i de kommende 4 år.

Metoden til vandtætning er den såkaldte flerlags akrylmembran fra GCP Applied Technology, som kaldes Eliminator. Metoden har været anvendt på flere bro- og tunnelbyggerier i Danmark og Skandinavien, eksempelvis på Øresundsbroen og Hålogalandsbroen i Norge.

- Det er en metode, som er både hurtigere og mere effektiv end de metoder, man tidligere har anvendt til vandtætning på broer, tunneler og betonbyggeri, siger Andreas Hensen, som er projektdirektør i KBT.

Kontrakten om vandtætning af de 10 SPE udgør et tocifret millionbeløb. KBT forventer at ansætte mellem 20 og 40 medarbejdere i Rødby i løbet af projektet.

Nogle af de krav, FLC har stillet til KBT i forbindelse med vandtætningen er:


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030