Ikano Bolig bygger 230 rækkehuse på en grund ved Skovbo Allé i Greve Kommune. Grunden er på 112.600 kvm, hvoraf 25.000 kvm vil blive bebygget. Lokal mægler står for salget.

Fredag den 20. september 2019 bliver der holdt rejsegilde for de første 31 af 230 rækkehuse, som Ikano Bolig bygger i Tværhøjgård ved Skovbo Allé i Greve. Det glæder Greves borgmester, som var med til at tage første spadestik til husene.

- Det er spændende at se, hvordan byggeriet har udviklet sig, siden vi satte spaden i jorden første gang tilbage i maj måned. Der er blevet etableret veje, de har fået navne, og nu begynder boligkvarteret for alvor at tage form. Jeg er glad for at kunne være med til at fejre dette sammen med håndværkerne og nogle af de købere, som vi snart kan byde velkommen som borgere i Greve, siger borgmester Pernille Beckmann (V).

Danbolig Jim Riel i Greve & Solrød står for salget af boligerne. De første 12 boliger er allerede solgt, og derfor forventer Ikano Bolig at begynde salget af de næste 30 rækkehuse i slutningen af september 2019.

NB! Nye boformer og alternative bofællesskaber. Konferencen afholdes d. 28. november 2019.

Sideløbende med byggeriet har der været afholdt møder og arrangementer for naboer og købere. Eksempelvis er der blevet indviet en pop-up-café, der har været afholdt fællesspisning og åben byggeplads. For fællesskab og en god hverdag er i fokus, når Ikano Bolig udvikler boligkvarterer.

- En god hverdag kræver gode rammer, så det tænker vi meget over, når vi bygger. Samtidig ønsker vi at bygge mere end boliger, vi ønsker at bygge fællesskaber. Derfor engagerer vi os i lokalområdet før, under og efter, at boligerne er bygget. Vi bygger bydelshuse, spisepladser og fællesskure og hjælper købere og naboer i gang med at med at lære hinanden at kende. Det skaber godt naboskab og nærvær i hverdagen, fortæller Cecilie Tarras Madsen, der er fællesskabsudvikler i Ikano Bolig.

 

Rækkehuse bliver i henholdsvis 1 og 2 plan og på mellem 90 og 125 kvm. De bliver bygget 3 kilometer fra Greve Strand og med en afstand til Københavns centrum på en halv times transport. Indretningen af husene er udarbejdet i samarbejde med Ikea Taastrup. De første huse er allerede solgt og vil stå klar til indflytning i slutningen af 2019.

Ud over rækkehusene bliver der bygget et bydelshus, som kan være et samlingssted for beboerne og danne rammen om fælles aktiviteter og oplevelser. 


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder