Den nye Styrelse for Forsyningssikkerhed under Justitsministeriet har indgået en aftale med EU-Kommissionen om etablering af et fælles lager af værnemidler i Danmark – et såkaldt rescEU-lager. Region Hovedstaden skal hjælpe med at løfte opgaven.

Mundbind, kitler og handsker er et helt essentielt i kampen mod smittespredning under corona. Coronapandemien viste, at markedet for værnemidler hurtigt blev presset. Derfor har EU besluttet at oprette europæiske lagre af værnemidler og andet kritisk udstyr. Èt af dem skal placeres i Danmark.

Region Hovedstaden skal samarbejde med Styrelsen for Forsyningssikkerhed om at løse opgaven, fordi regionen har god erfaring med logistik, indkøb og national produktion af værnemidler til det nationale lager, som regionen har varetaget under coronapandemien.

Femern-byggeriet rundvisning. Den 11. marts 2021.

Det glæder Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), at regionen sammen med styrelsen får mulighed for at bringe sine erfaringer i spil og hjælpe de andre EU-lande under kommende sundhedskriser.

. Det er en stor og vigtig opgave at sikre værnemider under en pandemi, og jeg er både glad for og stolt over, at vi i Regionen skal samarbejde med Styrelse for Forsyningssikkerhed om et EU-lager. Samtidig er det også en kæmpe anerkendelse af det hårde arbejde, som vores indkøbere, lagermedarbejdere, chauffører har påtaget sig under coronapandemien, siger hun.

EU-lagret skal være et supplement til de nationale lagre. Lagret finansieres fuldt ud af EU Der er oprettet lignende lagre i Tyskland, Ungarn, Rumænien og Sverige.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland