Danica købte i marts 2015 Postterminalen for 925 millioner kr. med henblik på at udvikle en ny central bydel for 5 milliarder kr. Dengang forventede pensionskassen at have en lokalplan klar i midten af 2016, men der har været bump på vejen. Nu ser det dog ud til, at udviklingen snart kan sættes i gang.

Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har stemt for en endelig vedtagelse af den lokalplan, der skal bane vejen for udviklingen af Postgrunden midt i København. Her vil Danica udvikle en helt ny bydel med kontorer, hoteller og boliger, herunder boliger med tilknyttet servicekoncept. Investeringen bliver samlet på 5 milliarder kr.

Pensionskassen overtog det 39.300 kvm store areal den 30. juni 2015 fra PostNord, som i en periode frem til 2018 har mulighed for at leje sig ind i de bygninger og faciliteter, som benyttes under en gradvis udflytning af virksomheden.

NB! Finansiering af ejendom. Afholdes d. 5.-6. december 2017.

Lokalplanen for Postgrunden giver mulighed for, at området kan udvikles med ny randbebyggelse langs Bernstorffsgade og Carsten Niebuhrs Gade samt 7 runde tårnbygninger på en hævet plint mod banegraven, hvor de 2 højeste bliver henholdsvis 93 og 115 meter høje.

Bebyggelserne vil primært indeholde erhverv og boliger. I stueetagerne på plinten etableres butikker, restauranter, cafeer og lignende. Mod Bernstorffsgade vil stueetagerne være åbne med store glaspartier.

Blandt grundejerne i området er foruden Danica DSB Ejendommen, som ejer Carsten Nieburhs Gade 10, Choice Hotels, som ejer Centralpostbygningen og Banedanmark, der ejer 2 mindre arealer.

NB! Frederiksberg investerer 18 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 27. februar 2018.

Lokalplanområdet som helhed omfatter et areal på 46.800 kvm, og der gives mulighed for 184.300 kvm byggeri, hvor mindst 18 og højst 20 procent af arealet skal anvendes til boliger. Heraf skal 25 procent være almene boliger.

Lundgaard og Tranberg har tegnet det projekt, der danner baggrund for lokalplanforslaget, mens Tegnestuen PLH har for DSB fremsendt et projekt, som bygger videre på Lundgaard og Tranbergs projekt, så hele projektet fremstår sammenhængende.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS