Danbolig har meddelt ejendomsmæglerselskabet Hald-koncernen, at Danbolig så hurtigt som muligt vil afvikle samarbejdet, som omfatter 15 butikker i hovedstadsområdet.

Beslutningen hviler på en samlet vurdering af samarbejdet med Hald-koncernen, herunder også de kritisable metoder, som er blevet afdækket for nylig. Et par, der skulle sælge deres bolig på Amager, kunne via et overvågningskamera i køkkenet afsløre, at ejendomsmæglere havde holdt falske fremvisninger af deres hus.

Ifølge TV 2 skulle 2 forskellige ejendomsmæglere hos Danbolig på Amager fremvise parrets 110 kvm store rækkehus på Øresundsvej til 4 interesserede købere. Mæglerne havde lagt blå futter i entreen og efter hver fremvisning blev der fortalt, at de interesserede købere mente, at sælgers hus var for dyrt. Optagelser fra overvågningskameraet afslørede dog, at der slet ikke havde været potentielle købere til fremvisning.

- Der må og skal ikke herske nogen tvivl om, at den adfærd, vi har set dokumenteret, er helt uacceptabel og uforenelig med at være en del af danbolig. Derfor ser vi ingen anden mulighed end at afvikle samarbejdet, siger Per Bie, administrerende direktør i Danbolig.

NB! Næstved: De store projekter. Konferencen afholdes d. 14. maj 2019.

- Vi er enormt ærgerlige over den her sag og kan kun beklage dybt, at en sådan adfærd er blevet udvist i danbolig. Vi har mere end 800 medarbejdere og gennemfører en femtedel af alle bolighandler i Danmark. Den position har vi opnået gennem dygtige, professionelle mæglere, som yder en rådgivning baseret på tillid, faglighed og respekt, forklarer Per Bie.

Danbolig har indledt en dialog med Hald-koncernen om de praktiske elementer i afviklingen af samarbejdet.

Optagelser fra overvågningskameraet


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter