Med 96 plejeboliger bliver det nye Vendelbocenter Hjørring Kommunes hidtil største. Kommunen har været igennem en længere proces for at vælge den rette arkitekt til byggeriet, og et enigt bygherreudvalg har nu valgt arkitektfirmaet Cubo.

Det nye Vendelbocenter kommer til at ligge på sydsiden af Hjørringvej overfor Falck. Det samlede byggeareal bliver på 10.000 kvm, og byggeriet har et budget på 180 millioner kr. I de kommende måneder skal de sidste tegninger på plads i samarbejde med de fremtidige brugere af centeret.

Cubo Arkitekter indgår i et samarbejde med ingeniørfirmaet Niras og Landskabsarkitekt Skaarup Landskab. Sammen skal de sikre, at projektet bliver ført ud i livet.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 15. april 2021.

- Cubo Arkitekter har vist, at de formår at skabe et stort ældrecenter uden at gå på kompromis med følelsen af hjemlighed. Det har været meget vigtigt for mig, og for resten af bygherreudvalget, at sikre, at alle beboere – også beboere med en demenssygdom – skal kunne føle sig trygge og godt tilpas i det nye ældrecenter. Det skal jo være deres hjem, siger Chelina Bagger (S), der både er næstformand i Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget og formand for bygherreudvalget.

Første spadestik bliver, efter planen, taget i efteråret 2021. Det nye Vendelbocenter forventes klar til indflytning i midten at 2023.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS