For at imødegå efterspørgslen på ungdomsboliger i hovedstadsområdet har investeringsselskabet Crescendo overtaget et projekt i Ballerup, hvor det store erhvervsområde med mange IT-giganter er nabo til den ene side og et parcelhus-kvarter i Skovlunde til den anden. I et naturskønt område opføres med Jytas som totalentreprenør netop nu 36 boliger som modulbyggeri målrettet studerende på DTU.

For nylig offentliggjorde RealMæglerne og BoligOne en undersøgelse, der viste, at der mangler godt 30.000 studieboliger i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Det skyldes ikke mindst, at der i perioden 2008-2017 er optaget 40.000 flere studerende på de videregående uddannelser, mens byggeriet af godt 9.000 studieboliger i samme periode slet ikke er fulgt med behovet.

Det har investeringsselskabet Crescendo besluttet sig for at gøre noget aktivt ved. I Ballerup vest for København har virksomheden derfor overtaget et projekt på Sømoseparken med 36 ungdomsboliger, der skal være klar til indflytning i august 2019. Byggeriet er netop gået i gang her i april, så der er hektisk aktivitet på byggepladsen i de kommende måneder.

- Det kan gå så stærkt, fordi vi efter en udbudsrunde har hyret Jytas A/S som totalentreprenør. Boligerne bliver præfabrikeret på deres fabrik i Galten og ankommer 90 procent færdige på blokvogne til byggepladsen i Ballerup, hvor de færdiggøres. Dermed kan vi bygge hurtigt og effektivt med meget begrænsede transport- og støjgener til naboer, fortæller regionschef og partner Christian Stenbjerre fra Crescendo.

Udover at huse nogle af Danmarks største IT-virksomheder som Atea, KMD, NETS og Siemens er Ballerup også en stærk uddannelseskommune, hvor ikke mindst DTU Campus Ballerup med 2.500 studiepladser tiltrækker mange nye studerende både fra ind og udland. Behovet for boliger til de mange studerende er derfor stort, og Ballerup Kommune forventer, at der skal opføres 1.500 boliger frem til 2024 og yderligere 650 boliger frem til 2030.

- Ballerup Kommune har i dag Danmarks største koncentration af højteknologiske arbejdspladser uden for København. Virksomhederne er i hård konkurrence og efterspørger veluddannet arbejdskraft. Mange studerende søger derfor naturligt her til Ballerup, hvor mange af de mest innovative virksomheder i Danmark er placeret, fortæller kommunalbestyrelsesmedlem Allan Kristensen, der er medlem af Ballerup Kommunes erhvervs- og beskæftigelsesudvalg.

- Det glæder mig hver gang, der er investorer som Crescendo, der kan se mulighederne i vores kommune. Vi har god infrastruktur, fritidstilbud og en skøn natur, der binder erhvervs- og boligområderne sammen, så jeg er sikker på, at de kommende beboere vil føle sig godt tilpas her, siger Allan Kristensen.

NB! Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

Smelter ind i omgivelserne
De 36 nye boliger vil få Lautrupgård-området som nabo til den ene side og et stille parcelhuskvarter i Skovlunde til den anden. Lejlighederne er fordelt på 28 1-værelses- og 8 2-værelses boliger, der alle har eget køkken og bad samt enten terrasse eller fransk altan. I ejendommen er der adgang til cykelparkering og depotrum på terræn.

Boligerne opfylder kravene i BR15 og lavenergiklasse 2020. De opføres som privat udlejningsbyggeri i en selvstændig lejlighedsfløj på samme grund som 2 eksisterende ejendomme med 100 ungdomsboliger.

Leder efter flere grunde
Normalt arbejder Crescendo med ejendomsprojekter rettet mod de mere etablerede familier, men de er klar til at bygge flere studieboliger, hvis de rigtige muligheder byder sig.

- Hvis der er andre områder i Danmark, hvor vi kan rykke ind med konceptet sammen med Jytas, er vi bestemt klar. Det er faktisk primært et spørgsmål om at finde de rigtige grunde i de rigtige dele af landet, for investorerne er klar, understreger Christian Stenbjerre, som også gerne bygger mere i Ballerup.

- Da vi udbød de 36 boliger i Ballerup, fik vi flere end 50 henvendelser på en uge, så der er ingen tvivl om, at behovet er til stede. Og det vil vi meget gerne bidrage til at tage vores del af at dække, så de unge mennesker får en god start på livet, understreger Christian Stenbjerre.

Fakta om Crescendo
• Crescendo blev grundlagt i 2002 og har i dag hovedsæde i Aarhus samt en afdeling i København.
• Virksomheden har formidlet flere end 40 investeringsprojekter inden for ejendomme, solenergi og vindmøller med en samlet projektsum på 3,5 milliarder kr. til flere end 200 formuende personer og selskaber.
• Den personlige kontakt og kommunikation med investorerne vægtes højt, og investorerne får en fast kontaktperson hos Crescendo, der kan kontaktes med eventuelle spørgsmål eller udeståender.
• Crescendo har tegnet en rådgiveransvarsforsikring i forbindelse med udbud af investeringsprojekter og den løbende selskabsadministration. Rådgiveransvarsforsikringen har aldrig været taget i brug.
• Virksomhedens direktør og partner Bo Helligsøe har mere end 25 års erfaring med udvikling, udbud og administration af investeringsprojekter.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.