Ved indgangen til 2. kvartal 2020 var der færre udbudte kontorer og butikslokaler ifølge erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Det afspejler en vis opbremsning, da coronakrisen satte ind i marts, så færre udlejere og sælgere udbød ledige lokaler.

Ved indgangen til 2. kvartal 2020 var udbuddet af både kontorlokaler og butikslokaler mindre end et kvartal tidligere trods coronakrisen. Det fremgår af den kvartårlige Ejendomstorvet Markedsindeks-statistik over udbudte erhvervslokaler, udgivet i samarbejde mellem erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk, Dansk Ejendomsmæglerforening og EjendomDanmark, som repræsenterer udlejere og administratorer af ejendomme.

- For kontorlokaler var udbuddet på 7,3 procent af de samlede kontorarealer – et fald på 0,3 procentpoint fra kvartalet før. For butikslokaler faldt udbuddet 0,2 procentpoint til 6,4 procent. En del af forklaringen er formentlig, at der er blevet tilmeldt færre ledige kontorlokaler og butikker end vanligt, og det er nærliggende, at coronakrisen fra marts måned er årsagen, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er over 9.700 lokaler og erhvervsejendomme lige nu udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk.

Butiksudvikling i en ny tid. Kurset afholdes d. 11. november 2020.

- Da coronakrisen satte ind fra marts, blev mange nok tilbageholdende med at sende ledige lokaler ud på markedet. Med nedlukningen blev det sværere at besigtige og fremvise lokaler og måske at få taget fotos. Nogle ville derfor bruge ventetiden til at finpudse salgsmaterialet. En del lokaler til butikker og cafeer er dog stadig blevet lejet ud, fordi der ofte er én beslutningstager, for eksempel en vordende selvstændig. Kontormarkedet er derimod præget af tungere beslutningsprocesser, som har været ramt af nedlukningen. Men selv om hjælpepakkerne har haft en effekt, vil vi nok se en del butikslukninger den kommende tid, siger Peter Winther, partner og administrerende direktør for Colliers International.

Han tilføjer, at der også er en anden forklaring på, at udbuddet er kontorer og butikslokaler er faldet.

- Inden coronakrisen oplevede vi 2 meget travle måneder, og udbuddet faldt i både januar og februar på grund af stor efterspørgsel på lokaler fra danske virksomheder, siger han.

Også Dansk Ejendomsmæglerforening hæfter sig ved, at udbuddet er faldet.

- Markedet for erhvervslokaler tog sammen med resten af landet en timeout, da coronakrisen ramte os. Da overblikket var mindst og usikkerheden størst, satte færre deres lokaler til salg eller udlejning – ligesom vi kender det fra boligmarkedet. Det har betydet, at der er kommet færre ejendomme og lokaler i udbud. Nu er genåbningen i gang, og vi forventer, at flere ejere og udlejere begynder at sætte deres lokaler i udbud, siger Ole Hækkerup, administrerende direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter