Coronakrisen bringer stigende renter og usikkerhed, hvilket får flere til at se sig om efter en lejebolig.

Coronavirus og nedlukningen af store dele af samfundet gør danskerne mere tilbageholdende på ejerboligmarkedet, hvilket omvendt giver mere aktivitet på markedet for lejeboliger. Det skriver Børsen.

I perioden 23. marts til 29. marts er antallet af annoncer på Boligportal.dk steget 40 procent i forhold til samme periode året før. Trafikken er steget med 11 procent, skriver Børsen.

- Fra den 11. marts til omkring den 15. eller 16. var der en periode, hvor folk brugte tid på at vænne sig til den nye situation og få deres familieliv og arbejdsliv til at fungere. Men efterfølgende har vi set et helt andet billede, hvor efterspørgslen er begyndt at rette sig op, så den var på niveau med sidste år, og nu er den faktisk i markant vækst, siger Anders Hyldborg, administrerende direktør for Boligportal.dk, til avisen.

Jannick Nytoft, administrerende direktør for EjendomDanmark og Lise Nytoft Bergmann, chefanalytiker og boligøkonom i Nordea Kredit, er enige i, at udbuddet og efterspørgslen på lejeboligmarkedet stiger i øjeblikket.

- Mange unge mennesker vælger i dag enten at købe en lejlighed selv eller gennem deres forældre, for at skaffe tag over hovedet. Ikke fordi ejerboligen nødvendigvis er det foretrukne valg, men fordi det er svært at skaffe et værelse eller en lejebolig til en rimelig husleje. Det kan den nuværende situation være med til at bløde lidt op på, siger Lise Nytoft Bergmann.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Plejeboliger for 25 milliarder kr.