Med hjælp fra Copenhagen Capacity har den amerikanske ingeniør-gigant Thornton Tomasetti netop udvidet sit europæiske hovedkontor i London med et kontor i hjertet af København.

Med en portefølje, der inkluderer ikoniske bygninger som the Chrysler Building i New York, United States Capitol i Washington og verdens hidtil højeste skyskraber Jeddah Tower, der er under konstruktion i Saudi Arabien, så er amerikanske Thornton Tomasetti blandt verdens førende ingeniørfirmaer.

Thornton Tomasetti havde derfor også frit valg på europakortet, da virksomhedens britiske afdeling satte sig for at udvide sin forretning med en mere stabil placering i den europæiskes union. København var imidlertid det naturlige valg. Det understreger Les Powstawa - direktør for virksomhedens europæiske hovedkontor i London.

- Vi har et mangeårigt forhold til internationale og lokale arkitekter i Danmark. Disse muligheder kombineret med usikkerheden omkring Brexit indikerede, at det var på tide at etablere en mere permanent tilstedeværelse inden for EU, hvor København var det naturlige valg, udtaler Les Powstawa på virksomhedens hjemmeside.

Ifølge Copenhagen Capacity, der har assisteret Thornton Tomasseti i deres beslutningsproces, så var København det oplagte valg af flere årsager. Først og fremmest har Thornton Tomasetti allerede samarbejdet med førende danske virksomheder som BIG arkitekter, Henning Larsen, 3xN og Steensen Varmning.

NB! Udlejning af kontorejendomme og kontorhoteller. Afholdes d. 5. april 2018.

Derudover har København brug for ingeniørfirmaer som Thornton Tomasetti, der er verdenskendt for sine spektakulære højhuse. Hele 44 højhusprojekter er nemlig på vej til hovedstaden, hvilket betyder, at Thornton Tomasetti kan udfylde et hul i Københavns fremadstormende marked for arkitektur og byudvikling. Det fremhæver Claus Lønborg, direktør i Copenhagen Capacity.

- Når København udkonkurrerer resten af Europa og tiltrækker en så stor spiller som Thornton Tomasetti, så indikerer det, at København befinder sig i en international liga inden for arkitektur og byudvikling. Udover at skabe unikke eksportmuligheder for danske virksomheder – så bidrager Thorton Tomasetti med en international erfaring, der over tid kan forplante sig til resten af den danske industri, siger Claus Lønborg.

Copenhagen Capacity har siden 2016 bistået Thornton Tomasetti med brancheindsigt og overblik over relevante aktører i København. Copenhagen Capacity har blandt andet introduceret Thornton Tomasetti til BloxHub, DenLaw, alle københavnske arkitektvirksomheder og hospital projekter som Universitetshospitalet i Køge, Børneriget, Bispebjerg Hospital og Ny Nordsjælland Hospital.

Copenhagen Capacity er Greater Copenhagens organisation for investeringsfremme og regional udvikling. Organisationens opgave er at trække udenlandske virksomheder, investeringer og højtuddannet arbejdskraft til Greater Copenhagen med det formål at skabe job, vækst og udvikling i regionen.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS