Coop vil i fremtiden i højere grad eje de ejendomme, hvorfra man driver sine butikker. Derfor har koncernen i 2019 og 2020 investeret over 1,5 milliard kr. i ejendomme.

Coop overtager pr. 12. november ejendomskomplekset Nørrebrogade 155-159 og Søllerødgade 15-19 lige ved Nørrebros Runddel i København. Det består af Kvickly, en række boliger og erhvervslejemål. Den samlede købspris er mere end 300 millioner kr.

Direktør Flemming Hansen, FH Asset Management, siger, at man er tilfredse med handelen.

- Vi har udviklet ejendommene og er stolte af de 29 nye boliger, vi har bygget og som har været med til at give dette fantastiske område et løft, med meget attraktive og efterspurgte lejemål. Tidspunktet passer ind i vores exit strategi, siger Flemming Hansen.

Boligdelen placeret i Søllerødgade sælger Coop videre den 1. december 2020 til CapMan Nordic Property Income Fund, CMNPI.

Derudover har Coop i løbet af i år købt et større 2-cifret antal butiksejendomme over hele landet. I 2019 købte Coop den markante ejendom på Fyn, hvor fra man driver Odense Distributionscenter, for over 500 millioner kr. Flere andre større ejendomshandler ventes at falde på plads inden for de kommende måneder.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 28. april 2021.

- Vi vil gerne eje de ejendomme, der er vitale for vores infrastruktur. Og vi mener, at retail og real estate er tæt forbundet. Derfor vil vi på langt sigt og under de rette markedsvilkår købe nye ejendomme, hvorfra vi selv driver butikker, siger administrerende direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

- Vi har en forholdsvis stor pipeline af projekter, som vi venter, vil resultere i en række køb i 2021. Og vi er også i højere grad på udkig efter helt nye projekter, end vi tidligere har været, siger ejendomschef Flemming Møller Hansen, Coop Ejendomme.

I 2022 begynder byggeriet af det største ejendomsprojekt, nemlig etablering af Coop Byen, en ny bæredygtig bydel for foreningsliv og fællesskab, hvor der skal bygges boliger med plads til 4.500 indbyggere og ny SuperBrugsen. Coop Byen er placeret ved Coops hovedsæde i Albertslund.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.